20-åringen hjälpte till att samla in pengar – 1 vecka senare var hon död

En 20-årig student död i en smitolycka.
Bara veckan innan samlade Ariana Zarse, 20, 170 000 kronor till välgörenhet.
Nu sörjer hela University of Georgia hennes bortgång.
– Hon var verkligen exceptionellt imponerande person, säger en vän till studenten.

Universitetet i den amerikanska delstaten Georgia, The University of Georgia, sörjer nu bortgången av den 20-åriga studenten Ariana Zarse. Hon dog i en smitolycka under lördagskvällen, enligt polisen i Athens-Clarke County, skriver tidskriften People.

I ett pressmeddelande säger ”Athens-Clarke County Police Department” att de identifierat offret efter bilolyckan som 20-åriga Ariana Zarse.

Polisen säger att olyckan skedde sent under lördagskvällen, omrking midnatt, när 20-åringen och en vän gick över en väg. Ariana Zarse blev påkörd av en bil, av märket Honda Accord. Vännen träffades inte av bilen. Föraren smet sedan ifrån olycksplatsen, säger polisen i sitt pressmeddelande.

Gick över en väg med en vän – blev påkörd av en bil. Föraren smet från plasten. 20-åringen överlevde inte.

Foto: FACEBOOK

Fördes med ambulans till sjukhus – hennes liv gick inte att rädda

20-åringen fördes med ambulans till ett närliggande sjukhus. På sjukhuset avled hon sorgligt nog av sina skador från olyckan, säger myndigheterna.

Jens var med på masslakten – därför dödades alla delfiner

Bilen, av märket Honda Accord, har hittats av polisen. Men polisens utredning har ännu inte fastställt vem som körde bilen under lördagskvällen.

Vänner till Ariana Zarse beskriver henne som en exceptionellt imponerande person”, och att hon alltid kämpade för sin och andras sak. Nyligen hade studenten varit med och anordnat en boxningsmatch, där det donerades över 170 000 kronor till välgörenhet, enligt den lokala tv-stationen WXIA.

”Är detta ett dåligt skämt”

– Jag vaknade från en tupplur, omkring tre på eftermiddagen. En av mina vänner, Morgan ropade på mig. Hans röst darrade, säger vännen Dean Agnew till tv-kanalen.

– Jag vill att du hör det från mig först, men Ari har gått bort, sa Morgan, berättar Dean Agnew.

– Min första reaktion var: ”Är detta ett dåligt skämt?” När jag förstod vad som hade hänt grät jag hela dagen. Jag var ju med henne bara i förra veckan, så nyheten slog ner som en total bomb, säger Dean Agnew.

Samlade in 170 000 kronor till Röda korset veckan innan olyckan.

Foto: FACEBOOK

Samlat in 170 000 kronor

Ariana Zarse var med och anordnade – och tävlade i boxningsmatchen Delta Sigma Phi's The Classic City Showdown. Omkring 1 700 personer var på plats under evenemanget och tio olika studentföreningar deltog. Alla inkomster för evenemanget gavs bort till Röda korset. Slutsumman som donerades till välgörenhet hamnade på omkring 170 000 kronor.

20-åringen, som hade många vänner på University of Georgia, hyllas nu efter hennes död. Många av hennes vänner säger att de kommer leva livet till fullo för att hylla sin borgånga vän.

– Ari lämnar oss med känslan att varje dag vi lever kan vara vår sista. Detta kan vara vår sista vecka i livet, man vet aldrig. Så man måste bara leva varje dag som om det skulle vara din sista, säger Dean Agnew till den lokala tv-kanalen.

LÄS OCKSÅ: Selma, 1, är sjuk i RS – mamma Emelies varning till andra föräldrar

LÄS OCKSÅ: Tilda, 23, visste inte att hon var gravid – födde på 8 minuter

Foto: FACEBOOK

Senaste nytt