20-årig student dog efter brutala nollning – tvingades utstå tortyr

Sanda Dias

Alla 18 medlemmar i den slutna studentföreningen länkas till 20-åriga Sanda Dias död.
20-åringen dog under ett intagningsprov under nollning.
Han tvingades dricka dödliga mängder fisksås – och lämnades ute vid en frusen sjö efter att blivit kissad på.

18 personer misstänks för att vara inblandade i studenten Sanda Dias, 20, död. Det var under ett intagningsprov under en nollning som den 20-åriga dog. Studenten tvingades att dricka dödliga mängder fisksås och lämnades ute vid en frusen sjö efter att blivit kissad på, rapporterar Brussel Times.

Sanda Dias skulle bli medlem i den slutna studentföreningen ”Reuzegom” vid ett universitet 2018. Intagningsprovet var så brutalt att han dog av sina skador. Nu misstänks alla föreningens medlemmar för inblandning i hans död, både ledare som enkel medlem.

Föreningen ”Reuzegom” var en av de mer exklusiva klubbarna vid universitets campus. Alla som blir medlemmar i den slutna föreningen måste genomgå ett intagningsprov. Ritualen för att bli medlem in hade flera tortyr-linkande moment.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Tvingades dricka dödlig mängd fisksås

Nya medlemmar fick bland annat utstå misshandel, dricka dödliga mängder fisksås och sitta i nedkylt vatten i timmar medan de blev kissade på. Något som den 20-åriga studenten fick utså.

SKRÄCKEN Dagisfröken gömde 26 barn bakom hemlig vägg

Under det tortyr-liknande intagninsgprovet förlorade Sanda Dias medvetandet. Efter en längre tid fördes han sedan till sjukhus. Inte med ambulans, utan det var de som organiserade provet som förde honom till sjukhuset.

Väl på sjukhuset visade det sig att personalen inte kunde hjälpa honom, eftersom de inte kunde ge den akutvård han behövde. Han fick föras akut till ett annat sjukhus, där han sedan avled.

Sanda Dias dödsorsak var en kombination av hypothermia och en giftig mängd fisksås, som innehåller stora mängder salt.

SMAKAR PISS? Här dricker radioprofilerna drink med KISS

Vissa fick avsluta sina studier – trots inblandning

Händelsen inträffade 2018, vid universitetet i Leuven, i Belgien. Efter händelsen har föreningen ”Reuzegom” lagts ner. Flera andra åtgärder har införts för undvika den sortens nollning. Flera av de inblandade studenterna i föreningen stängdes av från skolan. Några förbjöds att avsluta sina studier vid universitetet, medan vissa kunde fullfölja sin utbildning efter avstängningen.

Alla 18 personer som var inblandade i föreningen 2018 misstänks nu för brott. Även om händelsen skedde för tre år sedan, inleds rättegången först nu.

För anhöriga och familj till Sanda Dias finns det några goda nyheter, trots tragedin. Alla inblandade kommer åtalas och straffas likvärdigt, hur än deras inblandning ser ut. Både enkla medlemmar och ledare av föreningen kommer ses lika skyldiga till brottet.

Domen kommer först våren 2022

Det gör att ingen kommer anses att vara en enkel åskådare, utan att alla ses som inblandade. Enligt åklagarna finns de flera anledningar att inleda rättegången på detta sätt. Under en nollning kan nämligen stora mängder alkohol förekomma, men att dricka stora mängder fisksås hör till ovanligheten.

Rättegången kommer fortsätta under året. Faller är stort med många olika personer som måste förhöras. En dom förväntas först komma våren 2022.

LÄS OCKSÅ: Förskolläraren gömde 26 barn bakom en hemlig vägg på dagiset

LÄS OCKSÅ: Flickans huvud fastnade i taket – ser ut som en skräckfilm

Foto: INSTAGRAM, Johan Bävman / Sydsvenskan / TT

SENASTE NYTT!