tragiska livsöden

2-åriga skickades hem från sjukhuset – bara timmar senare var hon död

Kris Thompson, 32, och Iboyla Adam, 35, tillsammans med barnen.

FOTO: SWNS
Dottern blev allvarligt sjuk dagar innan julafton – trots de skickades hon hem av läkarna.
Bara timmar senare var hon död.
Nu kräver de förkrossade föräldrarna svar.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bebisen föds med ”horn” istället för ben – jämförs med gud
0:29

Efter reklamen: Bebisen föds med ”horn” istället för ben – jämförs med gud

(0:29)

Slå på ljud

En förkrossad familj förlorade sin 22 månader gamla dotter timmar efter att hon skickats hem från sjukhuset – bara dagar innan julafton. Det var den 18 december som läkarna konstaterade att dottern Hailey Thompson dragit på sig ett virus. Men så länge hon fick tillräckligt med vätska och alvedon skulle hon bli bra. Antibiotika var inte nödvändigt sa läkarna på sjukhuset i Manchester.

Tidigt på måndagsmorgonen, bara timmar efter att Hailey skickats hem från sjukhuset gjorde föräldrarna Kris Thompson, 32, och Iboyla Adam, 35, den tragiska upptäckten. Dottern låg medvetslös i sin säng och trots flera försök med hjärt- och lugnräddning gick hennes liv inte att rädda.

Nu sörjer den brittiska familjen sin förlorade familjemedlem.

– Vi kan inte förstå att vi har förlorat vår lilla flicka. Allt hände så fort. Något i hennes kropp tog över den, säger pappa Kris till The Independent.

”Det var en hemsk syn och den kommer att hemsöka mig för resten av mitt liv”

Efter den hemska incidenten har en förundersökning inletts för att kontrollera vad som gått fel. Föräldrarna Kris och Iboyla är övertygade om att deras dotter dött på grund av sjukhusets misstag. De tog dem inte på allvar.

Dottern med sin storasyster.

Hailey dog bara dagar innan julafton.

FOTO: Kris Thompson/SWNS

– När vi tittade till henne vid halv sex-tiden på måndagsmorgonen så låg hon i exakt samma position som hon låg i när jag gick och la mig vid midnatt. Men nu var hon stel och hennes hud var missfärgad, säger Kris och fortsätter:

– Det var en hemsk syn och den kommer att hemsöka mig för resten av mitt liv.

Föräldrarna berättar att de visste redan då att flickan var död, men de ringde ändå efter en ambulans. Under hela tiden utförde de hjärt- och lugnräddning.

– Men de kunde inte återuppliva henne och hon dödförklarades på sjukhuset, berättar den sörjande pappan.

Pappa Kris hittade dottern Hailey död i sängen i hemmet i Manchester.

FOTO: Kris Thompson/SWNS

”Hur kan en frisk bebis dö i sömnen?”

Hailey vaknade med hosta och en snorig näsa den 7 december. Hon fick då antibiotika utskrivet, men tvingades avsluta behandlingen på grund av en allergisk reaktion.

En vecka senare fick familjen träffa en annan läkare. Då var rådet att dottern tar paracetamol istället för antibiotika för att bli av med viruset. Dagen efter mådde hon tillräckligt bra för att springa runt, äta, dricka och gå och lägga sig i tid.

Klockan 23 på kvällen var flickan inte längre pigg. Pappa Kris hittade henne flåsande i sin säng och omedelbart ringde han efter en ambulans. Tjugo minuter hann passera – ingen ambulans kom. Då tog familjen egen bil till akuten.

Dottern med sin storasyster.

Bara timmar efter att familjen fått träffa en läkare var dottern Hailey död.

FOTO: Kris Thompson/SWNS

På sjukhuset såg läget hyfsat ut. Läkarna tog dotterns blodtryck och hon skickades hem med paracetamol och vätska. Om hon inte blivit bättre inom tre dagar så skulle hon få komma tillbaka. Väl hemma somnade Hailey direkt och vaknade inte förrän på förmiddagen efter. Då var hon fortfarande förkyld.

Vid 18-tiden på kvällen nattade föräldrarna sin lilla dotter. Mindre än sex timmar senare var hon död. Nu kräver föräldrarna svar från sjukhuset.

– Hur kan en frisk bebis dö i sömnen? Och varför utfördes inga tester för Strep A, scharlakansfeber eller Covid-19?

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN