sjukdomar

19-åringen lider av ovanlig sjukdom – ser ut som 4: ”Förstår inte”

Dannia är 19, men ser ut som 4 – familjen blir påhoppad på stan

FOTO: SWNS
Dannia är 19 år gammal men ser ut som en liten flicka.
En ovanlig sjukdom har gjort så att hon har fastnat i växten.
– Folk förstår inte vad som är fel på henne, säger mamman Aleisha till The Sun.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

ALS-sjuka Victoria: ”Varför jag?”
0:41

Efter reklamen: ALS-sjuka Victoria: ”Varför jag?”

(0:41)

Slå på ljud

Det är så Gud skapade henne. Hon är så enkel och glad hela tiden, hon älskar människor mer än saker”.

Så beskriver Aleisha Almahari, 56, från engelska Fareham sin dotter Dannia Shabir. Hon är 19 år, men en väldigt ovanlig sjukdom gör att hon ser ut som en liten flicka i kroppen och i ansiktet. Hon kan heller inte prata och hon väger inte mer än 17 kilo. Många misstar henne för att vara 4 år gammal.

Hon är den enda kvinnan i världen som lider av genetisk translokation (en kromosomavvikelse som gör att kromosomerna inte ansluts till varandra som de ska), bara tre andra personer har haft samma sjukdom och de var alla män.

Aleisha med dottern Dannia, som utseendet till trots är 19 år.

Aleisha med dottern Dannia, som utseendet till trots är 19 år.

FOTO: SWNS

– Pojkarna har aldrig överlevt och de (läkarna) vet fortfarande inte hur det kommer gå för Dannia, säger Aleisha till The Sun.

Blir ofta påhoppad av folk som vill tillrättavisa

Mamman berättar att många människor är helt oförstående till dotterns hälsotillstånd. När Aleisha och Dannia använder parkeringsplatser för rörelsehindrade blir de ofta påhoppade av folk som säger att de inte får parkera där. Vissa har även filmat och fotat dem när de använder parkeringsplatserna. När de sedan märker att det finns en rullstol i bagageutrymmet tycker Aleisha att det är uppenbart att folk tar en närmare titt på dottern och ”flinar lite elakt åt henne”.

Det bästa Dannia vet är att ligga i poolen och bada. Familjen har åkt till Dubai några gånger, där trivs Dannia som bäst.

Det bästa Dannia vet är att ligga i poolen och bada. Familjen har åkt till Dubai några gånger, där trivs Dannia som bäst.

FOTO: SWNS

– Hon är grovt rörelsehindrad och kan inte gå. När vi kommer ut ur bilen och jag ska ta fram hennes rullstol har folk kommit fram och verbalt attackerat mig och filmat mig. Jag har haft människor som parkerat så nära mig att jag inte kan öppna dörren, säger hon.

Blev avkastad från flygplanet

Hon berättar vidare om en mardrömsliknande flygresa som etsat sig fast i minnet.

– Vi blev avkastade från en flight till Marocko på grund av hennes storlek – det var riktigt hemskt och väldigt pinsamt. Innan resan hade vi lämnat in papper där det stod att hon inte kan sitta själv i en flygplansstol utan behövde sitta i mitt knä. Men de bestämde, baserat på hennes ålder, att vi behövde köpa en egen plats åt henne. Samtidigt fick hon inte sitta själv i en stol för hon var för liten, säger hon och fortsätter:

– Kaptenen kom ut och sa att han inte var glad. De lastade av vårt bagage, ledde oss av flygplanet och eskorterade oss genom flygplatsen till utgången.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN