18-åringens livsvändning – trots att hon föddes på märkliga platsen

30 maj, 2023 
18-åriga Aurora Sky Castners livsvändning – trots att hon föddes på ett fängelse.
Det är alltid imponerande med människor som lyckas ta sig till toppen trots att de inledde livet utan några bra förutsättningar.
18-åriga Aurora från Texas har nyligen fått en plats på Harvard.
Detta trots att hennes liv började på en minst sagt annorlunda plats.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Överraskar pojkvännen utan tandställning – blir helt galen
Överraskar pojkvännen utan tandställning – blir helt galen

Aurora Sky Castner. Det är ett namn man inte skojar bort. Hon föddes för 18 år sedan och är nu nyutexaminerad från Conroe High School i Texas, USA.

Var hon föddes någonstans? Inne på det klassiska fängelset Galveston County Jail.

The Courier skriver att Auroras mamma satt bakom lås och bom när hon var höggravid. Pappan kom och hämtade sin nyfödda dotter på fängelset och sedan den dagen har hennes mamma varit frånvarande i Auroras liv. Pappan har uppfostrat henne på egen hand.

Aurora Sky har tagit sig igenom high school med bravur – nu väntar nya äventyr.
Aurora Sky har tagit sig igenom high school med bravur – nu väntar nya äventyr.

”Lät som en underbar liten tös”

Under hennes barndom flyttade hon och pappan runt i delstaten en hel del, men stannade alltid i Montgomery County. Hon utmärkte sig alltid för att vara en god student i skolan och en som tidigt såg hennes potential var mentorn Mona Hamby. Hon hjälpte Aurora, som då var en liten flicka i grundskolan, med saker för att få henne att integrera bättre i samhället.

Annons

– Jag fick ett papper där det stod om henne. Hennes idol var Rosa Parks, hennes favoritmat var tacos från Dairy Queen (snabbmatskedja) och hon älskade att läsa. Jag tänkte att det lät som en underbar liten tös. Jag har fortfarande det där pappret kvar, säger Hamby till The Courier.

Aurora Sky framför sitt high school, Conroe High School.
Aurora Sky framför sitt high school, Conroe High School.

Mona Hamby hjälpte Aurora att skaffa sina första glasögon, tog henne till en frisör och till tandläkarmottagningen. Hon var ett ständigt stöd och såg helt enkelt till att Aurora Sky Castner kunde få leva ett vanligt liv precis som hennes kompisar.

– Allting som Mona har lärt mig har varit väldigt värdefullt för mig, på samma sätt som att det jag upplevde innan Mona har format mig och hjälpt mig också, säger Aurora.

Annons

Har fått en plats på legendariska Harvard

Nu har den lilla flickan som föddes inne i ett fängelse och som växte upp med sin ensamstående pappa avslutat sina studier på high school och ett nytt äventyr väntar. Hon ska nämligen flytta till Massachusetts för att börja plugga på det berömda universitetet Harvard.

Aurora med en klassisk Harvard-tröja.
Aurora med en klassisk Harvard-tröja.

I sin ansökningsuppsats skrev hon följande ord: ”Jag föddes inne i ett fängelse”. Det fick kommittén att öppna sina ögon. Hon fick en plats och planerar nu att börja läsa juridik till hösten.

FOTO: Facebook

Annons