intressant om hälsan

17-åringen har ”varulvssyndrom” – en på miljonen: ”Folk kastar sten”

Lalit Patidar, 17, har ”varulvssyndrom”.

Foto: INSTAGRAM/SOCIALA MEDIER
17-åringen kallas för ”Varulv” – och har mobbats hela livet.
– Barn trodde att jag skulle bita dem, säger Lalit Patidar enligt New York Post.

En indisk tonåring, vid namn Lalit Patidar, 17, har blivit mobbad hela sin uppväxt. Anledningen? Jo, hans ovanliga extrema hårväxt.

För 17-åringen lider av ett tillstånd som kallas för Hypertrikos. Över hela hans kropp, från topp till tå, växer en rejäl man över Lalit Patidar kropp. Ett syndrom som gjort att tonåringen haft en tuff uppväxt, speciellt med andra barn

– Folk kastade sten efter mig när jag var liten, berättar Lalit Patidar enligt New York Post.

– Barn trodde att jag skulle bita dem, säger han enligt tidningen.

Drabbats av ”Varulvssyndrom”

Lalit Patidar, som bor i samhället Nandleta, i delstaten Madhya Pradesh, ovanliga sjukdom är extremt sällsynt. Endast ett hundratals fall har registrerats sedan medeltiden. Tillståndet har ibland kallats för ”Varulvssyndrom”. Tillståndet kan uppkomma vid födseln, som vid vuxen ålder.

Enligt Lalit Patidar har haft tillståndet hela livet, berättar han.

– Mina föräldrar säger att läkaren rakade mig vid födseln men jag märkte inte att något var annorlunda med mig förrän jag var runt 6 eller 7 år gammal, förklarade 17-åringen.

– Det var då jag först märkte att håret växte över hela min kropp som ingen annan jag kände.

– Jag är annorlunda från de flesta människor. Men på ett bra sätt. Jag är unik, säger Lalit Patidar

Mobbades för sitt ovanliga utseende

Men allt har inte varit en dans på fluffiga, eller håriga moln, för Lalit Patidar. Under skoltiden fick han brottas med en hel del mobbning på grund av sitt unika utseende. Något som fick hans föräldrar att känna stor oro.

– Mina familj och mina föräldrar brukade oroa sig mycket för mig. Små barn brukade bli rädda för att se mig, och som barn visste jag inte varför, berättar han och fortsätter:

– När jag växte upp insåg jag att hela min kropp hade hår och det var inte som alla andra, säger tonåringen, som blivit utsatt för mobbning på grund av sitt ovanliga utseende.

– Mina klasskamrater brukade reta mig. De ropade glåpord som ”apa” åt mig. Folk retade mig också genom att kalla mig ett spöke, de tror att jag är någon slags mytisk varelse. Men jag är bara jag, betonar Patidar.

– När jag ser föräldrar flytta deras barn från mig blir jag ledsen, berättar han.

Men i dag har Lalit Patidar lärt sig leva med sitt extremt ovanliga syndrom.

– Jag har läst mig massivs. Men allra viktigast är att jag är en på miljonen. Jag kommer alltid blicka framåt och vara glad, berättar Lalit Patidar.

Foto: INSTAGRAM/SOCIALA MEDIER

FRÅN FÖRSTASIDAN