15-åringen är allergisk mot vatten – kan inte längre gråta: ”Värsta”

Abigail Beck

Abigail, 15, är svårt allergisk mot vatten.
Det har gått så långt att hon inte längre kan gråta.
– Jag kräks om jag dricker vatten, säger hon.
0:23

Efter reklamen: Missbedömer rutschkanan totalt ”Fantastiskt kul klipp”

(0:23)

För många är vatten det bästa som finns. För Abigail Beck, 15, är det värsta mardrömmen. Hon är så allergisk att hon inte druckit vatten på ett år. I stället får hon i sig vätska via energidryck och granatäpplejuice.

Abigail diagnosticerades med Aquagenic urticaria när hon var 13 år gammal, vilket innebär att hon får kliande nässelutslag vid vattenkontakt. Sedan dess har det känts som att bada i syra när hon duschar, dricker och gråter.

– Tårarna är nog det värsta. När jag gråter känns det som att tårarna ska bränna sönder huden. Det förstör mitt liv. Jag kräks om jag dricker vatten, mitt bröst gör rejält ont och mitt hjärta börjar slå väldigt snabbt, säger Abigail Beck till Daily Mail.

Abigail Beck

Abigail Beck lider av en extremt ovanlig sjukdom som gör att hon är allergisk mot vatten.

Facebook

”Rädd för att det ska balla ur”

Förra veckan tryckte hon i sig en sportdryck och lämnades med timslånga bröstsmärtor och magknip. Även om hon tar allergimedicin för att lindra symtomen så finns det alltid en rädsla för vad som ska hända.

– Jag är rädd för att det ska balla ur nån dag och att ingen kan hjälpa mig. Jag vet inte ens hur jag ska hjälpa mig själv. Jag försöker hålla humöret uppe och jag vet att om det händer mig något har jag folk som bryr sig.

Abigail Beck

Abigail diagnosticerades med sjukdomen när hon var 13 år gammal. Nu är hon orolig för vad som ska hända i framtiden.

Facebook

"Folk säger att min gravidmage ser ut som en vattenmelon"

Se klippet här!

”Väldigt frustrerande”

Läkarna vet inte riktigt hur de ska behandla sjukdomen, då bara ett hundratal i världen har samma sjukdom som Abigail. Hon har provat antihistaminer, UV-behandlingar, steroider, krämer och badat i bikarbonat.

Det värsta är att leva med en sjukdom som knappt någon vet existerar. Det är också svårt att prata om sjukdomen, då hon själv inte riktigt förstår sig på den.

– Det är väldigt frustrerande. Folk ber mig förklara hur det fungerar och jag kan inte förklara varför det händer, eftersom ingen vet eller förstår. Jag behöver utbilda mina läkare om sjukdomen eftersom de aldrig sett den tidigare.

Abigail Beck

Abigail Beck hoppas att allergin ska försvinna med åren.

Facebook

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!