olyckor

15-åriga Emily tragiskt död i båtolycka – krockade mitt ute på havet

Emily Lewis, 15, krockade med en boj när hon var i en båt på havet – dog på sjukhuset

FOTO: Facebook, Hampshire Police
Skepparen tappade kontrollen över ribbåten som körde rätt in i en pelarboj.
15-åriga skoleleven Emily Lewis dog i kraschen på engelska sydkusten.
Nu har fallet tagits upp i rätten och skepparen riskerar att straffas.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hajen hoppar rakt ner i båten
0:32

Efter reklamen: Hajen hoppar rakt ner i båten

(0:32)

Slå på ljud

Filmklippet som visar hur ribbåten kom farande i 68 km/h och styrde rätt in i den 4,5 meter höga bojen mitt ute i havet visades inne i rättssalen Winchester Crown Court i början av veckan. Olyckan inträffade 22 augusti 2020 på kusten utanför Southampton i södra England.

Nu står skepparen Michael Lawrence, 55, åtalad för vållande till annans död. Ägaren till båtbolaget Seadogz som arrangerade båttrippen, Michael Howley, 52, åtalas för vårdslöshet i sjötrafik, skriver Daily Star. Båda nekar till brott.

Råkade filma händelsen

Några turistpassagerare ramlade ur båten vid krocken. Den 15-åriga skoleleven Emily Lewis blev så pass allvarligt skadad att hon tragiskt nog omkom. Emily var på båten tillsammans med sin mamma Nikki, sin pappa Simon och storasystern Amy, 18. Hon var en av elva passagerare som tvingades åka in på sjukhuset efter kollisionen.

Ribbåten precis innan den krockar med pelarbojen.

Ribbåten precis innan den krockar med pelarbojen.

FOTO: Hampshire Police

Filmen som visades i rätten är en privat film som en kvinna tagit av en slump vid helt rätt tillfälle. Man hör henne säga: ”Åh, herregud, någon trillade i, jag tror att någon ramlade av. Det är människor i vattnet. Herregud”.

Emilys mamma Nikki kände sig nervös under hela resan. Hon beskriver händelseförloppet i rättssalen:

– Jag blev rädd och höll i Emily. Jag hade svårt att hålla mig uppe och trodde att jag skulle ramla, så jag höll i mig i Emily. Jag tyckte att han körde väldigt fort. Plötsligt hör jag Amy (äldsta dottern) skrika. Jag försökte ta mig framåt men fastnade mellan två säten. Jag bröt armen, säger honoch fortsätter:

Ett gammalt familjefoto med pappa Simon, mamma Nikki, storasyster Amy och lillasyster Emily.

Ett gammalt familjefoto med pappa Simon, mamma Nikki, storasyster Amy och lillasyster Emily. Bilden från 2015.

FOTO: Facebook

– Jag hade så ont, men jag försökte bara se Emily. Hon var på golvet nedanför mig. ”Åh, herregud. Hon är blå”. Amy skriker: ”Hjälp min syster”.

När alla väl kom in till land åkte de direkt till sjukhuset där Emily vårdades, men hon fick syrebrist i hjärnan och hennes inre skador var så pass allvarliga att familjen till slut fick acceptera att hon inte skulle klara sig.

Ansiktsmasken åkte upp över ögonen

Enligt ett av vittnena, sjukvårdaren Megan Hunt, som mötte skepparen Lawrence berättade för henne att hans ansiktsmask (munskydd) hade flugit upp och blockerat hans synfält precis innan kraschen. När hon träffade honom var han i chock och höll sitt ansikte i sina händer.

– Mr. Lawrence sa att han körde båten och vinden blåste upp i hans ansikte och flyttade masken som störde honom och antagligen var över hans ögon. När han väl fick ordning på den var bojen redan för nära och han hann inte väja med båten, sa hon.

Emily Lewis dog på grund av syrebrist till hjärnan. Hon hade också väldigt svåra inre blödningar.

Emily Lewis dog på grund av syrebrist till hjärnan. Hon hade också väldigt svåra inre blödningar.

FOTO: Facebook

Hon berättade även att Lawrence hade ansiktsmask på sig för att han vid den här tidpunkten skötte all mathandling åt sina föräldrar som var isolerade under coronan.

Rättegången kring detta uppmärksammade engelska fall fortsätter. Ännu har ingen dömts.

FOTO: Facebook, Hampshire Police

FRÅN FÖRSTASIDAN