Bebisens hår får folk att reagera: ”Vild och galen”

Bebisens lockar beskrivs som ”hopplösa” och går inte att kamma.
Men nu lär mamman sin son att han ska vara stolt över sitt hår – trots sin sällsynta genetiska mutation.
– Det står rakt upp och är så mjuk och luddig, säger mamma Katelyn Samples.

14-månader gamla Locklan Samples från USA har en minst sagt ovanlig frisyr. Den ”hopplösa” frisyren beror på en sällsynt genetisk mutations – som återfinns hos omkring 100 personer runt omkring i världen. Men nu vill bebisens mamma att lille Locklan ska omfamna sin

Mamma Katelyn Samples, 33, lever i Atlanta, i den amerikanska delstaten Georgia och har två barn, Shephard, två år, och Locklan, 14 månader. Men mamman fick en chock när hon inte längre kunde kamma sin bebis hår. Allt började när Locklan var fem månader gammal, berättar mamman för The Mirror.

– Det står rakt upp och är så mjuk och luddig, säger mamma Katelyn Samples.

– Och när det fortsatte att växa vägrade håret att lägga sig … Folk började kalla honom för en liten kycklingunge, berättar mamman för den brittiska tidningen.

Leif GW ryter ifrån i Nyhetsmorgon – efter klagomålen

För ett par månader edan upplyste en av Katelyn Samples många följare att det finns en sällsynt genetisk mutation – som hennes son kan lida av.

Albert Einstein: ”Uncombable Hair Syndrome”

Mamma Katelyn Samples hade aldrig tidigare hört talas om mutationen, som på engelska heter ”Uncombable Hair Syndrome”.

Den sällsynta genetiken leder till att håret inte går att kamma ner, platta till, eller borsta hur mycket man än försöker. Det misstänks att bland annat Albert Einstein hade samma mutation – vilket är urbilden av den famösa ”galna professor”-stilen.

– Läkarna tog prover på hans hår och ringde oss några veckor senare och bekräftade att det var Uncombable Hair Syndrome. Läkaren berättade att han bara hade sett ett annat fall under de senaste 19 åren, säger mamma Katelyn.

Sonya fick äntligen sin dotter –11 dagar senare var hon död

Tog kontakt med andra föräldrar

– Att höra att ditt barn har en genetisk mutation är inte särskilt kul. Speciellt när den är såpass ovanlig och informationen är knapphändig.

– Men jag försökte lära mig så mycket jag kunde. Jag mötte även andra föräldrar till barn med samma syndrom på Facebook. Men jag lyckades lugna mig när jag insåg hur unik Locklan är, berättar mamman.Tror att syndromet har orsakat eksem

Föräldrarna Katelyn och maken Caleb har startat ett Instagram-konto där de dokumenterar lille Locklans ”hopplösa” hår. För The Mirror berättar paret att utöver det svårborstade håret är Locklan en frisk och väldigt glad litet barn.

– Utöver sitt vilda och galna hår är han fullständigt frisk – och alltid väldigt glad.

Hårrutinen är – trots den sällsynta mutationen – simpel berättar föräldrarna.

– Locklan är ung. Han behöver inte tvätta sitt hår särkilt ofta. Vi schamponerar det ungefär en gång i veckan, berättar föräldrarna.

Mamma Katelyn berättar att lille Locklan ofta skapar uppmärksamhet med sin mäktiga hårman.

– Lock är en liten kändis. När vi är ute och går på stan kommer folk ofta fram till oss och vill prata. De frågar ofta om hans hår, om de får röra det eller ta bilder. Han verkar gilla uppmärksamheten, säger mamman.

LÄS OCKSÅ: Harper Foy, 6, lider av ovanliga hudsjukdomen – nu gör hon succé

LÄS OCKSÅ: Det kan du göra om du om du plötsligt börjar tappa hår

Foto: INSTAGRAM

SENASTE NYTT!