tragiska livsöden

13 månader gamla sonen skulle få en ny lever – nu har pappan hittats död

Ridge Coles mamma pratar ut. Floden som sonen tros ha drunknat i och den bild som används under sökinsatsen efter honom.

FOTO: KHOU11
Den 13 månader gamla sonen skulle få en ny lever för att överleva.
I väntan på hans operation blev det istället den 28-åriga pappan som oväntat miste livet.
Nu väntar en än mer oviss framtid för mamman som lämnats kvar.

Polisen har funnit en kropp i floden Brays Bayout i Houston, Texas. Kroppen tros vara 28-åriga Ridge Cole som varit försvunnen sedan den 11 november.

Mannen som egentligen är hemmahörande i delstaten Oklahoma hade rest till Houston för sin sons skull. Den 13 månader gamla pojken skulle på en levertransplantation efter en tids sjukdom. Tillsammans med sin fru, sin mamma och den lilla sonen reste de i hopp om att det skulle rädda pojkens liv.

Resan fick ett tragiskt slut när pappa Ridge plötsligt var spårlöst försvunnen. Nu tror polisen att det är hans kropp man hittat livlös i vattnet, skriver People.

– Det är det mest overkliga som har hänt, säger hans förkrossade mamma.

Anmäldes försvunnen efter en promenad längs vattnet

Familjen landade i Houston för två veckor sedan och har sedan dess bott på Ronald McDonald Hus i väntan på sonens operation. Det var under fredagen förra veckan som familjen började oroa sig över pappan när han inte kommit tillbaka efter en promenad. Han anmäldes då försvunnen och sedan dess har en sökinsats pågått.

Ridge Cole.

Familjen hade rest till Houston för att rädda livet på sin 13 månader gamla son.

FOTO: KHOU11

– Vi är verkligen desperata att hitta Ridge. Han har en 13 månader gammal son och en fru som behöver honom tillbaka, sa hans mamma efter sonens försvinnande.

Sökteamet kunde spåra småbarnspappan till en plats intill floden Brays Bayou. Där tror man att han tagit en promenad, satt sig ned på kanten och sedan av olyckshändelse fallit i vattnet.

– Vi hittade personliga tillhörigheter intill strandkanten där han har suttit och det pekade verkligen mot att han hamnat i vattnet, säger sökledaren Mark Edwards.

Han berättar också att sökandet efter den försvunna 28-åringen varit känslosam för både familjen och de som sökt efter honom.

– Ridges mamma var så orolig att hon skulle behöva återvända hem utan sin son. Att eventuellt kunna förhindra den mardrömmen är vad som får de sökande volontärerna att hålla ut, förklarar Edwards.

Floden Brays Bayou i Houston, Texas.

Sökteamet hittade en livlös kropp i vattnet drygt fem kilometer från platsen där Ridge varit.

FOTO: KHOU11

En livlös kropp hittades i vattnet

På tisdagsmorgonen, när den unga pappan varit försvunnen i sex dagar, återfanns en livlös kropp i floden. Ingen identitet hade då fastställts, men polis bekräftar att fyndet stämmer överens med beskrivningen av försvunna Ridge.

Kroppen hittades drygt 5 kilometer från platsen där man tror han fallit i vattnet.

FOTO: KHOU11

FRÅN FÖRSTASIDAN