13-årig flicka drabbades av cancer – mobbades av klasskamraterna

Cerys Davies

Cerys Davies drabbades av skelettcancer när hon var 13 år gammal.
Då började klasskamraterna mobba henne.
– De gjorde livestreams om mig och skickade meddelanden där de skämtade om min amputation, säger hon.

Cerys Davies, 16, från Birmingham var bara 13 år gammal när hon drabbades av skelettcancer. Hon hade länge haft ont i sitt ben och trodde att det berodde på en idrottsskada. Men när hon uppsökte läkare fick hon veta att det var något mycket värre: hon hade drabbats av skelettcancer.

Hon tvingades genomgå cellgiftsbehandling och amputera ena benet. Men mardrömmen tog inte slut där. Vännerna i skolan tog avstånd från Cerys Davies och övergav henne.

– När jag diagnosticerades med cancer så slutade alla mina vänner i skolan att hänga med mig. Jag hörde inte något från dem eller någon annan på skolan, säger Cerys Davies till Daily Mail.

Cerys Davies

Cerys Davies, 16, drabbades av skelettcancer när hon var 13 år gammal. Då förlorade hon alla vänner och mobbades i skolan av andra elever.

Facebook

Elever sparkade undan och tog kryckorna

Tre månader efter påbörjad behandling kom hon tillbaka till skolan. Kramarna från vännerna upplevde hon som falska. Hon mobbades även svårt av andra elever. Några brukade sparka undan och ta hennes kryckor.

Värst var det när hon fick veta att folk skrattade bakom hennes rygg och att det skapats en grupp på sociala medier som gjorde narr av henne.

SVIKEN Mamman fick inte träffa läkare – nu har hon månader kvar att leva

– Jag blev chockad när en kille jag känner skickade ett meddelande och berättade att det fanns en grupp på Instagram som hette ”Cerys stump” med cirka 20 medlemmar.

– De gjorde livestreams om mig och skickade meddelanden där de skämtade om min amputation.

Cerys Davies

Cerys Davies hittade nya vänner i andra cancersjuka barn. Efteråt har hon förstått att många tonåringar och unga vuxna har svårt att veta hur de ska reagera när någon ung drabbas av cancer. Nu föreläser hon för att skapa större förståelse.

Facebook

Cerys uppmaning: ”Skicka alltid meddelande”

Cerys Davies insåg att de tidigare vännerna inte var några riktiga vänner och hon bröt kontakten med dem. I stället fann hon nya vänner i andra cancersjuka barn som vårdades på barnsjukhuset i Birmingham och som upplevt samma sak.

I mars 2020 friskförklarades Cerys Davies. I efterhand har hon förstått att det är många tonåringar och yngre vuxna som inte riktigt vet hur de ska reagera när någon insjuknar i cancer.

Den senaste tiden har hon hållit föredrag hur man ska bete sig om någon drabbas av cancer i ung ålder.

– Skicka alltid meddelanden för att se hur de mår – det betyder alltid mycket och du visar att du tänker på dem.

Cerys Davies

Cerys Davies friskförklarades i mars 2020.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Forskare varnar för cancerämnen i vanligt smink

LÄS OCKSÅ: Änkan Helen, 44, har drabbats av DÖDLIG cancer – döttrarna blir föräldralösa

Foto: Facebook

Senaste nytt