12-åringen undersökte ögonen – optikern gjorde då fasansfull upptäckt

Grace Kelly gick på en rutinkontroll till sin optiker – hittade en enorm tumör bakom hennes ögon.

Gjorde en fasansfull upptäckt.

Foto: SWNS
12-åringen gick till Specsavers för en rutinkontroll – då gjordes en fasansfull upptäckt.
Nu försöker hennes föräldrar samla ihop 2,4 miljoner kronor för specialvård i Tyskland.
– Vi var helt i chock och kunde knappt tro våra ögon, säger trebarnsmamman Vanessa, enligt Daily Mail.
0:33

Efter reklamen: Hör sina föräldrar för första gången efter lyckade operationen

(0:33)

12-åriga Grace Kelly var på en rutinkontroll hos sin optiker i augusti förra året, när de plötsligt upptäckte en svullnad bakom hennes ögon. Hon undersöktes snabbt efter upptäckten vid sjukhuset Leicester Royal Infirmary i Storbritannien.

Under en magnetröntgen hittade läkarna något förfärligt. Den 12-åriga flickan hade bakom sina ögon en tumör stor som en 10-krona.

Den lilla flickan hade drabbats av en aggressiv cancertyp som heter glioblastoma multiforme (GBM). Månaden efter upptäckten, i september, 2021, opererades Grace Kelly vid Nottingham's Queen's Medical Centre. Syftet var att ta bort tumören.

12-åriga Grace Kelly skulle på ett rutinbesök på Specsavers när hennes optiker hittade en svullnad. Det visade sig vara en tumör bakom hennes öga stor som en 10-krona.

Foto: Brain Tumour Research / SWNS

Operationen misslyckades – tumören fortsatte att växa

Men operationen misslyckades. Sjukhusets kirurger lyckades endast få loss cirka 80 procent av tumören under en åttatimmars operation. Att ta bort hela tumören skulle riskera att ge den 12-åriga flickan en stroke.

Kvinnan blev en man – nu ångrar hon sig: ”Vad tänkte läkarna?”

Sedan dess har Grace Kelly åkt skytteltrafik till sjukhuset, där hon genomgått flera ronder av kemoterapi. Men till familjens stora sorg har inget bitit på tumören – som nu fortsatt att växa sig större.

Trots operation och kemoterapi har inget bitit på tumören bakom 12-åringens öga. Utan istället har den vuxit sig större – och ytterligare en mindre tumör dykt upp.

Foto: Brain Tumour Research / SWNS

Trebarnsmamman Vanessa, 32, berättar för Daily Mail om chocken den dagen när den hemska upptäckten gjordes.

– Läkaren visade min make, John, och mig bilder från magnetröntgen. På bilderna såg vi tumören, som var stor som en 10-krona. Han berättade att det var glioblastoma multiforme (GBM). Det vill säga en hjärntumör, berättar mamman.

28-åriga kvinnans fasansfulla upptäckt: ”Tumören hade tänder”

– Vi var helt i chock och kunde knappt tro våra ögon. Jag kunde inte förstå att det hände vår fina lilla dotter. Jag kände mig så rädd, säger Vanessa, enligt Daily Mail.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mamma Vanessa: ”Jag var helt förstörd”

Efter att operationen genomförts och den lilla flickan fått flera ronder av kemoterapi, så trodde den 32-åriga mamman att faran var över sin dotter. Men när nyheten att tumören istället växt, höll hon på att gå i bitar.

– Jag var helt förstörd. Inte nog med att den vuxit sig större, så hade ytterligare en liten tumör börjat växa, berättar mamman.

Familjen samlar nu in pengar för en specialklinik i Tyskland.

Foto: Brain Tumour Research / SWNS

Samlar in pengar för specialklinik

I dag försöker Vanessa och hennes 42-åriga make John samla in pengar för specialbehandling i Tyskland. En behandling som inte finns i familjens hemland, Storbritannien.

Hela familjen besökte förra året två tyska städer: Cologne, där specialkliniken finns, samt universitetet i Würzburgs, där den 12-åriga dottern ingår i en experimentell studie. Men för att ha råd med klink och alla resor måste familjen nu samla in stora pengar, nämligen hela 2,4 miljoner kronor.

– Hon är vår superhjälte. Hon har reagerat väldigt väl på de första behandlingarna, berättar mamma Vanessa.

LÄS OCKSÅ: Nya teorin om Vladimir Putins hälsa – besökt cancerläkare 35 gånger

LÄS OCKSÅ: 25-åringen förstörde sitt utseende med vanliga skönhetsingreppet

Foto: SWNS

SENASTE NYTT!