hemska händelser

10 månader gamla dottern svalde vanliga leksaken – var minuter från döden

Bebisen Kennedy och röntgenbilder.

FOTO: TikTok
Bara dagar efter att mamma Folichia köpt den vanliga leksaken blev dottern allvarligt sjuk.
Nu varnar hon andra föräldrar för att göra samma misstag som henne.
– Jag var inte orolig alls..., berättar hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Paret gav bebis vodka – händelsen fångad på film
0:29

Efter reklamen: Paret gav bebis vodka – händelsen fångad på film

(0:29)

Slå på ljud

Mamma Folichia Mitchell hade köpt vattenpärlor till sin åtta år gamla son. Hon var medveten om att de små vattenpärlorna som sväller när de läggs i vatten kunde vara farliga för tio månader gamla dottern Kennedy. Mamman var därför noga med att dottern inte var i närheten när storebror skulle leka med dem.

Trots det inträffade det som absolut inte fick hända, bara dagar efter att Folichia skaffat vattenpärlorna. Nu varnar hon andra småbarnsföräldrar om leksaken.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

– Vi såg henne aldrig nära dem. Vi såg henne aldrig ha dem i handen, såg henne aldrig plocka upp en från golvet. Jag var inte orolig för det alls, berättar tvåbarnsmamman i Good Morning America.

Läkarna gav dottern 50 procents chans att överleva

Bara några dagar efter att sonen fått sina efterlängtade vattenpärlor började Folichia märka att något inte stod rätt till med tio månader gamla Kennedy. Hon var energilös och började kräkas, vilket oroade mamman som till en början trodde Kennedy reagerat på något livsmedel.

Bebisen Kennedy med mamma Folichia.

Dottern Kennedy opererades fem gånger efter att ha svalt vattenpärlorna.

FOTO: TikTok

När symtomen inte försvann sökte familjen vård. Aldrig tänkte hon ens tanken på att dottern skulle kunna svalt en vattenpärla.

Dotterns tillstånd var så allvarligt att hon kördes till ett större sjukhus med ambulans. Där upptäckte läkarna att Kennedy hade en ovanlig massa i magen och hennes tarmar hade tagit skada. Det hon hade svalt var storebrors vattenpärlor.

I början av november opererades Kennedy och läkarna lyckades ta ut vattenpärlorna. De hade dock orsakat en allvarlig infektion i flickans tarmar – läkarna sa att hon hade 50 procents chans att överleva.

Vattenpärlor som sväller i vatten.

Vattenpärlor är så, men sväller när de kommer i kontakt med vatten.

FOTO: Youtube

”Hon har besegrat oddsen...”

En månad efter att Kennedy svalt leksakerna låg hon fortfarande på sjukhus. Läkarna visste inte då hur infektionen skulle påverka dotterns hälsa på lång sikt. De visste inte heller när hon skulle vara redo att lämna sjukhuset.

Mamman berättar i Good Morning America att det varit en lång och svår kamp den senaste månaden, men äntligen har dottern Kennedy fått komma hem.

På TikTok varnar nu mamma Folichia andra föräldrar för de vanliga vattenpärlorna. Klippet har setts av över 1,5 miljoner människor.

”Hon har besegrat oddsen som många vuxna inte klarar av. Jag är mer än stolt över henne”, skriver Folichia.

FOTO: TikTok/Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN