hemska händelser

10-åringen Jack försökte rädda pojkarna från isvattnet – dog själv

10-åriga Jack dog när han försökte rädda pojkarnas liv – sörjs i hela Storbritannien

FOTO: SWNS, Facebook
Jack, 10, hörde hur tre pojkar skrek på hjälp ute på isen på en sjö.
Han tvekade aldrig på att springa ut för att försöka rädda dem.
Nu sörjs de unga pojkarna som drunknade i den hemska olyckan.
Mamman vägrar förlora – knuffar ner föräldern
0:24

Efter reklamen: Mamman vägrar förlora – knuffar ner föräldern

(0:24)

Slå på ljud

Storbritannien är i chock efter det tragiska dödsfallet av 10-åriga skolpojken Jack Johnson. I lördags var han tillsammans med familj och vänner vid sjön Babbs Mill Lake i Solihull, West Midlands, då han hörde några jämngamla killar ropa efter hjälp.

Tre stycken pojkar – 6, 8 och 11 år gamla – ramlade i det iskalla vattnet efter att isen på sjön brakade samman. Utan att tveka sprang Jack för att rädda dem. The Sun rapporterar att de fyra pojkarna förmodligen varit i vattnet i 15 minuter innan de blev upplockade.

10-åriga Jack offrade sitt eget liv för tre jämnåriga killar som han inte kände.

10-åriga Jack offrade sitt eget liv för tre jämnåriga killar som han inte kände.

FOTO: Facebook

6-åringen är fortfarande vid liv

Jacks moster Charlotte McIlmurray skriver på Facebook att han enbart tänkte på att rädda de andra pojkarna, som han inte kände, och glömde bort att tänka på sin egen säkerhet. Tyvärr förlorade han sitt eget liv under den heroiska insatsen. Två av pojkarna, de som var 8 och 11 år, drunknade också. 6-åringen vårdas just nu på sjukhus men läget är kritiskt. De kom allihop från samma familj.

Våra tankar och böner är med de andra familjerna. Vi är helt förkrossade. Att få reda på att han dog medan han försökte rädda tre andra, det beskriver honom väldigt bra som person. Han var fantastisk”, skriver hon.

Vakan i Solihull. Ballonger, blommor och levande ljus i massor.

Vakan i Solihull. Ballonger, blommor och levande ljus i massor.

FOTO: SWNS

Flera hundra människor samlades senare vid platsen för att hedra minnet av de döda pojkarna och framföra sina kondoleanser till de berörda familjerna. Under vakan kom folk med blommor, ljus och känslosamma brev.

”Det var ren panik och rädsla”

En kvinna som bor i grannskapet beklagar sig för The Sun:

– Jag känner mig helt avdomnad. Det är för nära hem och absolut hjärtskärande. Jag hörde hur pojkarna skrek och jag visste att det var allvarligt. Det ljudet kommer jag bära med mig så länge jag lever. Det var ren panik och rädsla, säger hon.

De senaste dagarna har det varit ett vädermässigt kaos i hela Storbritannien. En isande kyla och stora mängder snöfall har plågat öarna den senaste tiden. Flygplan har ställts in, trafiken har på många håll stått helt still och mängder av olyckor har skett. Richard Stanton från West Midlands räddningstjänst ber alla att hålla sig borta från öppet vatten och isar då temperaturen fortsätter att sjunka i landet.

Landssorg i England efter tragiska dödsfallen i Solihull.

Landssorg i England efter tragiska dödsfallen i Solihull.

FOTO: SWNS

– Vi vet att väderleksrapporten för de kommande dagarna visar att det blir galet kallt. Gå inte ut på någon is under inga omständigheter, även om du tror att det är säkert och att isen är tjock, säger han.

Nyhetsuppläsaren börjar gråta

När nyhetsuppläsaren på BBC News, Joanna Gosling, skulle förmedla de känslosamma nyheterna om pojkarnas död hade hon svårt att hålla borta tårarna.

– Vi har riktigt sorgliga nyheter till er. Vi får höra att tre pojkar, 11, 10 och 8 år gamla, har dött, säger hon och är märkbart tagen.

Joanna Gosling på BBC News har fått mycket kredd för att hon tog sig igenom sändningen trots att hon började gråta.

Joanna Gosling på BBC News har fått mycket kredd för att hon tog sig igenom sändningen trots att hon började gråta.

FOTO: BBC News/skärmdump

– Jag ber om ursäkt, men det här är fruktansvärda nyheter som ni hör, säger hon och börjar gråta.

FOTO: SWNS, Facebook, BBC News/skärmdump

FRÅN FÖRSTASIDAN