10-årige Evan attackerad på buss på grund av sin halloweenkostym

”Tony Stark” och Evan

Evan hade sett fram emot halloween och klätt ut sig till Tony ”Iron man” Stark.
Han var redo att ta över världen – men istället blev han mobbad på vägen till skolan.
”Han var så ledsen att han inte ens ville stanna på skolans halloween-party”, skriver mamman Jill på Facebook.
503 Service Unavailable

Dagen var äntligen kommen. Evan, 10, från Missouri hade sett fram emot halloween och hade stora planer på hur han skulle omfamna den skräckinjagande dagen.

Mustachsminket hade applicerats, kläderna hade omsorgsfullt trätts på, glasögonen med de blåa glasen balanserade på näsroten och mobilen var framme i högsta hugg. Evan inte bara klädde sig som Tony Stark, han var Tony stark.

Den enda sorgen den här morgonen var att ”Tony”, eller ”Mr. Stark”, inte kunde ta sig till skolan i en Mercedes. I stället fick den unge filantropen ta skolbussen med de andra barnen.

Evan ”Tony Stark”

Evan hade klätt ut sig till actionhjälten Tony Stark på halloween. Namnbrickan hängde ledigt på västen, blåa glasögonen balanserade på näsan och skägget var mer eller mindre felfritt.

Facebook
Tony Stark

Man skulle kunna tro att det här är Evan, men det är faktiskt Robert Downey Jr. i rollen som Tony Stark i Iron Man.

Columbia Pictures

Mamma Jill: ”Han ringde och grät”

Den förväntansfulle ”Tony” satte sig på sin plats. Välklädd och redo att möta världen trodde han att inget kunde stoppa honom. Men klasskamraternas ord var som kryptonit är för Stålmannen.

De elaka kommentarerna lämnade verbala ärr och tjugo minuter efter att han kommit fram till skolan fick hans mamma ett telefonsamtal. Han hade hånats för sin kostym av de andra barnen.

Helt förkrossad hade ”Tony” tvättat av sig sminket på skoltoaletten och blivit Evan igen. Nu ville han komma hem.

”Han ringde och grät. Han var så ledsen att han inte ens ville stanna på skolans halloween-party. Så här ser min lilla Tony Stark ut nu. Vi båda har svullna ögon efter att ha gråtit och är på väg att köpa lite glass”, skriver mamman Jill Jahl Struckman Facebook.

Evan

Evan ”Tony Stark” blev retad på skolbussen och lämnades helt förkrossad. Han tvättade av sig allt smink på skoltoaletten och ringde till mamma Jill som fick komma och hämta honom.

Facebook

Vändningen – därför gjorde ”Mr. Stark” comeback

Jill tog Evan till Starbucks. Medan de åt glassen pratade de ut om händelsen. Det är oklart exakt vad som sades på det välkända caféet, men Evan bestämde sig till slut för att inte låta mobbarna förstöra hans dag.

Som bekant var det här ju en dag då han inte var Evan, han var ”Mr. Stark” och Tony var tillbaka som om det inte fanns någon morgondag.

Han åkte tillbaka till skolan – den här gången i en Mercedes.

”Evan bestämde sig för att han inte ville missa halloween-partyt trots allt!!! Så vi åkte tillbaka hem och gjorde om hans OTROLIGA make-up och åkte raka vägen till skolan! Han fick också åkturen som han ville ha hela tiden. Och han lärde sig en viktig läxa idag”, skriver Jill i ett annat inlägg.

Evan ”Tony Stark”

Evan ”Tony Stark” bestämde sig för att inte låta mobbarna förstöra hans stora dag. Han sminkade om sig, blev Tony Stark och återvände till skolan. Den här gången i en Mercedes.

Facebook
Evan ”Tony Stark”

”Tony Stark” anländer till skolan. Chauffören har öppnat dörren för filantropen som inte orkar bemöda sig med såna trivialiteter.

Facebook

Nya visdomen: ”Prata alltid med dina barn”

Mammans facebookinlägg delades, kommenterades och gillades av tusentals. Världen över uppmuntrade folk Evan att göra sin grej, köra sitt race och skita i alla mobbare.

Evan lärde sig också vikten av att prata om sina känslor och att ord kan såra andra människor. Mamman tror att det i det långa loppet kommer komma något bra ur det här.

”Prata alltid med dina barn om mobbing, speciellt den här tiden på året då barn klär ut sig och låter sig själva bli än mer utsatta. Alla kärleksfulla och fina meddelanden världen över har visat Evan, och oss, att det finns betydligt fler snälla människor i världen än vad det finns mobbare”.

Evan och Jills familj

Evan har fått lära sig att ord kan såra. Här rider han på sin brors rygg. Mamma Jill Jahl Struckman står längst till höger.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Mobbades – skolan betalar ut rekordbelopp efter pojkens död

LÄS OCKSÅ: Mamma klädde ut sig och infiltrerade dotterns skola

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!