10-åriga sonen har inte gått till skolan på ett år – mammans beslut

Ethan Still, 10.

Foto: SWNS
10-åriga Ethan har inte gått i skolan på ett helt år efter att han blivit mobbad.
Nu rasar hans mamma Georgia Still, 28, över att skolan inte ordnat upp situationen
– Hans psykiska hälsa var sönderslaget. Det var nog, säger Georgia, enligt The Sun.
0:50

Efter reklamen: 5-åringen i berg- och dalbanan ”JAG GILLAR DET INTE”

(0:50)

Slå på ljud

Georgia Still, 28, är fullständigt rasande efter att hennes son Ethan, 10, inte kunnat gå i sin skola på ett helt år. Pojken, som har flera diagnoser, ska enligt mamman blivit mobbad och är numera rädd att lämna hemmet.

Det var i juni, 2021, som mamma Georgia bestämde sig för att inte låta sin son längre gå i skolan. Familjen Still, som bor i Storbritannien, ansåg att skolan var ”oförmögen att hålla honom säker”, efter flera incidenter med mobbing.

Georgia Still, 28, har tagit tjänstledigt – för att kunna undervisa sin 10-åriga son.

Foto: SWNS

Inte gått i skolan på 1 år

Nu har inte 10-åriga Ethan gått i skolan på ett helt år. Mamma Georgia sätter nu allt sitt hopp till en skola för elever med diagnoser. 10-åringen lider nämligen av ett flertal, som ASD, ADHD och har verbala inlärningssvårigheter.

I skolan har det inte varit lätt. Ethan, som lider av flera diagnoser, har blivit kraftigt mobbad. Till slut orkade inte mamma Georgia se på.

– Han kom ofta hem från skolan väldigt upprörd. Men den dagen var han fullständigt förstörd. Han låste in sig på toaletten och började slå sönder rummet, minns mamma Georgia enligt The Sun.

Tog sin 10-åriga son från skolan – mobbades

Så Georgia tog sin 10-åriga Ethan från skolan. Tills situationen hade löst sig.

För att säkerställa att Ethan får en utbildning så har mamma Georgia låtit hemskola sin 10-åriga pojke på egen hand. En uppgift som inte har varit lätt för en amatör. För att hinna med hemskolningen har Georgia tagit tjänstledigt.

”Dumma ungen”

Men nu har mamma Georgia fått nog. Ett år har passerat och varken Ethans skola, eller någon annan skola har hört av sig om att det finns en plats. Något mamman tror beror på hans diagnoser.

– När Ethan var i sin skola, så fick han stämpeln som den ”dumma ungen”, ”ungen som inte lyssnar”, eller som var ”svår”, menar mamman.

Men skolan håller inte alls med. Kent County Council (KCC) ska enligt egen uppgift försökt hitta en lämplig plats till Ethan, men inget har passat.

– Ethans är ett speciellt fall. Det måste finnas en skola med utbildad personal. Att hitta detta har varit en svårighet, säger skolan till The Sun.

Foto: SWNS

SENASTE NYTT!