cancer

1-åriga dotterns födelsemärke visade sig vara dödliga sjukdomen

Hayley Williams och Jamie Evans tillsammans med döttrarna.

FOTO: Facebook
Föräldrarna trodde att ettåriga Hallies märke var ett ofarligt födelsemärke.
På hennes ettårsdag avslöjade läkarnas röntgen att märket var något helt annat.
Nu samlar familjen in pengar för att rädda livet på flickan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

1-åringen faller ner genom brunnslocket
0:35

Efter reklamen: 1-åringen faller ner genom brunnslocket

(0:35)

Slå på ljud

Det var i juli, på lilla Hallies ettårsdag, som mamma Hayley Williams och pappa Jamie Evans tog med flickan till läkaren. De hade upptäckt ett märke på flickans rygg som läkarna ville ta en titt på.

Läkarna hade konstaterat att det var ett födelsemärken under huden och på Hallies rygg, men de ville ändå undersöka flickan med magnetkamera. Detta för att utesluta det värsta.

Till föräldrarnas stora förtvivlan avslöjade läkarna på sjukhuset i Liverpool sanningen bakom födelsemärket. En förälders värsta mardröm blev familjens verklighet.

– De hade hittat de mest otänkbara och behövde genomföra fler tester, berättar pappa Jamie för The Sun.

Familjen samlar in pengar för att klara sig

Ettåriga Hallie diagnostiserades med neuroblastom, cancer som vanligtvis drabbar barn och spädbarn. Hennes magnetröntgen avslöjade cancer i den nedre delen av ryggraden och i bäckenet. Beskedet kom i augusti, på flickans morbrors födelsedag – ännu en födelsedag förstörd för familjen...

Hallie med sin storasyster.

Cancersjuka Hallie har en storasyster som är född 2016.

FOTO: Facebook

Dottern genomgår just nu cellgiftsbehandling för att bli av med den dödliga sjukdomen. Hennes pappa berättar att sjukdomen ”har skakat familjen” och för att ha råd med kostnaderna har Hallies farmor Sharon Evans startat en insamling. Familjen behöver främst täcka kostnaderna för att åka fram och tillbaka mellan sjukhusen som Hallie vårdas på. Sjukhusen Alder Hey i Liverpool och Wrexham Maelor-sjukhuset ligger 6,5 mil ifrån varandra.

Transportkostnaderna tär på familjens ekonomi.

– Jag skulle inte be om det om det inte var nödvändigt. Jag vill inte ifrågasätta om det är okej att hålla min familj varm under vintern eller inte på grund av ökade energiräkningar som genom en dominoeffekt ökar risken för att inte ha råd med resekostnader för Hallies resor till och från sjukhuset, förklarar Jamie.

Storasyster och lillasyster Hallie.

Familjens liv har satts på paus när lilla Hallie kämpar för sitt liv.

FOTO: Facebook

Familjens liv har satts på paus

Pappa Jamie beskriver dottern som en krigare och efter en lång behandling börjar de se resultat.

– Som tur är börjar vi se lite positiva resultat med starkare cellgifter, men det i sin tur tär på vår bebis, säger Jamie och fortsätter:

– De flesta dagar har hon svårt att äta och vissa dagar har hon knappt energi till att röra på sig, då kan hon ligga på sin mamma i flera timmar i sträck.

Farmor Sharon berättar att familjen är fullständigt förkrossad. Deras liv har satts på paus och ingenting kommer bli sig likt igen förrän de hör orden ”Hallie har besegrat cancer”.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN