LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ullared-profilen kastas ut från varuhuset – nu svarar vd:n: ”Ska vara glad”

22 maj, 2024 
Nyligen kom beskedet om att Ullared-profilen Tango-Hasse måste packa ihop sin frisörsalong.
Nu berättar Ullareds VD för Hänt om beslutet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänts krönikör: Vi vill ha tillbaka Ullared nu!Brand logo
Hänts krönikör: Vi vill ha tillbaka Ullared nu!

Ullared-profilen Hawsar "Tango-Hasse" Marif har drivit en frisörsalong på Ullared i 16 år. Men nu kommer han tvingas packa ihop, något som Hallandsposten var först med att rapportera.

– Jag har diskuterat med Gekås under en längre tid men vi har inte lyckats få fram någon ny lokal. Gekås säger att de behöver alla sina ytor, vilket jag kan förstå, det är fantastiskt att de expanderar. Men det borde finnas andra alternativ i byn, sa Tango-Hasse till Hallandsposten.

Därför kan inte Ullared förlänga Tango-Hasse

När Hänt når Ullareds VD Patrik Levin berättar han varför man inte kan förlänga Hasses kontrakt.

– Alltså det är ju såhär. När vi byggde vårt hotell nummer två, år 2021, så flyttade ju Hasse från den byggnaden som var där ner till den lokalen han har idag. Då skrev ju Hasse under på ett rivningskontrakt, det vill säga att han visste om att den lokalen inte skulle vara för evigt, säger Patrik och fortsätter:

Annons

– Så redan där och då visste han ju att det här var på en begränsad tid kan man säga.

Patrik berättar att från Ullared-ledningens håll har man försökt göra allt i sin makt för att det ska bli så bra som möjligt för Hasse.

– Vi har ju försökt göra allt vad vi kan för att hitta en annan lokal till Hasse, där han ska kunna vara och där en frisörsalong passar. Men vi har helt enkelt inte någon lokal som vi inte själva använder då, säger han och fortsätter:

– Så det är ju tråkigt såklart men det är ju inte mer dramatiskt än så egentligen. Det har ju Hasse vetat om sedan dagen han flyttade in liksom. Men sedan är det ju aldrig kul för det.

Ullareds ekonomiska uppgörelse med Tango-Hasse

Tango-Hasse ska alltså ha varit medveten om vad som komma skall och Ullared måste helt enkelt göra vad som är bäst för varuhuset. Nu är allt dessutom klart.

– Allt är ju klart, det har det egentligen varit i flera månader. Jag tror han hade till sista april egentligen, men vi har ju låtit honom vara kvar så länge vi inte ska riva huset får han ju vara där. Och vi har ju inte sökt rivningslov nu, så jag tycker vi har hanterat det så schysst man kan och gett honom så mycket förutsättningar som möjligt att kunna hitta något annat. Vi har försökt förlänga avtalet för att kunna erbjuda honom att vara kvar så länge som möjligt, säger Patrik till Hänt och fortsätter:

Annons

– Det har ju funnits en ekonomisk uppgörelse också som jag inte vill gå in på såklart. Men där är vi också schyssta. Det har gjorts en ekonomisk uppgörelse där Hasse inte går lottlös ur någonting och det är inte så att vi slänger ut honom på gatan. Vi följer ju alla regler som finns. Jag upplever det som att Hasse egentligen är ganska nöjd med hur vi har hanterat situationen.

Så det är "inga hard feelings"?

– Nej inte från vårt håll och jag upplever inte att det är det från Hasses håll heller.

FOTO: DEROS ANDERS/Aftonbladet, Tommy Holl/TT

Annons