Stjärnorna siar – stort sommarastro

Ny sommar, nya löften och nya möjligheter. Är det dags att satsa på kärlek, äventyr eller ekonomi? Missa inte Hänts stora sommarastro!

Väduren

21 mars- 19 april

Allmänt Denna period kan vara både omtumlande och äventyrsfull. Tillhör du den blygsamma sorten kan det kännas som du tappar fotfästet för en emellanåt. Men du är som katten och landar alltid med fötterna neråt. Sent födda Vädurar (14-19 april) vill gärna förändra sin tillvaro på ett drastiskt sätt eller så dyker ödet upp och gör det för dem. Men det gäller för de flesta Vädurar att inte förtränga sina behov av självständighet och förnyelse denna sommar.
Ekonomi Kanske brottas du med en del skulder som du dragit på dig tidigare och nu vill du verkligen få bättre koll på dina utgifter. Utsvävningar kräver sparsamhet och en del uppoffringar i sommar. Men du som har balans i budgeten kan troligen unna dig och din familj en lite längre semesterresa eller annat som ni vill göra tillsammans. Sent födda Vädurar vill troligen göra något annorlunda och undviker rutiner från förr.
Kärlek Du har en tendens att välja dina egna vägar i sommar, så även om du lever i ett förhållande kan du ha behov av att göra saker på egen hand, kanske tillsammans med dina vänner. Juni ser ut att bli den månad där romantiken har bäst chans att blomma ut på allvar. Är du singel och söker med ljus och lykta efter kärleken eller en bästa vän att dela tillvaron med, så är det förmodligen gynnsammare i juli av juli och fram till mitten av augusti. Du född 5-11 april kan uppleva att ditt förhållande genomgår en viss känslomässigt djupare förändring.
Då ska du flirta: Född i början av Väduren passa på under juni och första hälften av juli, övriga bör satsa på augusti.
Det hettar till med Tvillingarna, Skytten och Lejonet.
Bästa resmål har du förmodligen om du reser till nya länder där inte varit förut, det kan ge dig en ny kick. Nordafrika eller Västindien.

Oxen

20 april- 20 maj

Allmänt Du vill gärna skapa en idyllisk tillvaro omkring dig och avskyr oplanerade förändringar, men den här sommaren kan du faktiskt gå iland med att både ha en angenäm livsstil blandad med lite mer radikala företag. Var inte rädd för att ta in nya företeelser eller människor i ditt liv denna period. Från den midsommar fram till 20 juli är du mest lyckosam i dina företag.
Ekonomi Du är ju normalt en försiktig general och kastar dig sällan in i riskfyllda projekt utan att verkligen ha på fötterna. Fast denna sommar kan du ha lite tur eller framgång med nya planer och affärsidéer som du bör bejaka, men bara om det känns rätt för dig. Gå på magkänslan! Det är väsentligt att du är flexibel och snabbt försöker anpassa dig till nya situationer. Girighet kan stå i vägen för succé, så tänk i generösa termer.
Kärlek Privatlivet har kanske varit ett berg – och dalbane upplevelse den senaste tiden för många Oxar. Dags att lägga detta bakom dig och satsa på förnyelse och öppna upp dig för andra sätt att leva och söka romantik och kärlek som passar dig bättre än vad som kan ha varit tidigare. Du som är singel och kanske söker en vän eller partner att dela tillvaron med bör nog sikta på att hålla dig till friare umgängesformer, typ särbo, åtminstone till en början. Du har en tendens att forcera fram känslor både hos dig själv eller hos din partner, särskilt under senare delen av juli och i augusti. Tänk dig för! Annars kan det lätt sluta med kaos och uppbrott.
Då ska du flirta: Midsommar går i romantikens tecken, passa på då. 7-15 augusti ser också lovande ut.
Det hettar till med Väduren, Skorpionen och Fiskarna.
Bästa resmål finner du oftast på hemtama platser och platser där du trivts förut, grekiska ö -världen, Sicilien eller Mallorca, eller Sverige.

Tvillingarna

21 maj- 21 juni

Allmänt Efter en ganska tuff vinter och vår för många i tecknet väntar nu lite angenämare och lättsammare sommarperiod. Passa på att hitta dina smultronställen och försök att koppla av och ladda dina batterier så mycket du kan i sommar. Det gäller inte minst dig född 10-15 juni som behöver ladda upp för ny energi till kommande utmaningar längre fram i år. Tvillingar födda 2-8 juni finner sommaren särskilt spännande och det mesta rullar på räls. Du behöver mycket omväxling dock, så om möjligt ge dig ut och res så mycket du kan!
Ekonomi Det finns förmodligen många möjligheter som kan dyka upp och förstärka semesterkassan, men det kräver lite entreprenörskap av dig. Sitt inte och vänta på de klassiska ”stekta sparvarna”. Du har stark medvind i ryggen under slutet av juli och större delen av augusti, då även fru Fortuna tycks stå på din sida. Spelar du på trav eller andra spel så är du född i början av juni särskilt lyckosamma denna sommar.
Kärlek Denna sommar kan mycket väl bli en underbar tid för många romantiska Tvillingar, kanske går du i giftastankar eller vill göra mer allvar av en pågående relation. Juli hettar det lätt till på kärlekens område, men det finns även tillfällen där du bör vara lite mer jordnära och inte falla för första bästa, utan ha en mer jordnära syn på allt som rör romantik och ditt förhållande. Gäller inte minst du född 3-9 juni. Det gäller nog att inse att de rosaskimrande glasögonen kan utgöra mer problem än glädje ibland. Trots allt kan denna sommar innebära att du hittar ditt livs stora kärlek.
Då ska du flirta: Ge dig ut på lite romantiska äventyr under första hälften av juli, då kan du hitta det du söker.
Det hettar till med Väduren, Jungfrun och Skorpionen.
Bästa resmål finner du nog i länder som du inte besökt förut, gärna exotiska platser.

Kräftan

22 juni-22 juli

Allmänt Du bör kombinera nöjen med mera uppbyggliga och meningsfulla aktiviteter den här sommaren. Inte minst du född 5-13 juli kan känna att livet behöver vissa utmaningar för att du ska trivas med din tillvaro. Ibland hamnar du i situationer som du inte kan styra så mycket som du skulle vilja göra. I sådana lägen är det kanske bäst att vara smidig och anpassa sig till situationen. De första 20 dagarna i juli månad är du som mest alert och på hugget – var aktiv!
Ekonomi Har du bra balans i budgeten och tillräckligt med pengar för dina önskningar och behov denna sommar så är det väl bara att tuta och köra. Men dessvärre är det ju inte så för oss alla. Ditt behov av utsvävningar kan vara ganska stort, inte minst under andra halvan av juli och i augusti. Inse dina ekonomiska begränsningar och lås in kreditkorten och försök att hitta på saker att göra som inte kostar skjortan. T.ex. strandutflykter och ge dig ut i den fria naturen.
Kärlek Det kan bli en underbar romantisk sommar för många i tecknet, inte minst i augusti då Venus befinner sig i ditt tecken. Du bör verkligen vara mån om att bygga broar till andra och vara öppen för nya kontakter, inte minst om du är singel. Det är en perfekt sommar att testa nät dejting och öppna upp för chansen att möta mya personer. Är du född i slutet av tecknet bör du vara beredd på överraskningar och förändringar, kanske får du räkna med ett uppbrott från ett förhållande som inte längre fungerar. Kanske möter du nya personer, men undvik att binda dig för hårt – det blir sällan som du tänkt dig.
Då ska du flirta: Augustimånad är definitivt bästa tid, men det betyder inte att romantiken kan blomstra även i början av juli.
Det hettar till med Oxen, Jungfrun och Skorpionen.
Bästa resmål finner du på platser som kan ge dig harmoni och också inspirera dig att göra saker som du inte gjort förut. Testa med Sicilien, Sardinien, Malta eller andra öar.

Lejon

23 juli- 22 augusti

Allmänt Det ser ut som om du har bra koll på dina energier och vad du vill göra med dem i sommar. Frihet under ansvar är väl något av denna periods nyckeltema. För vissa Lejon kan det dyka upp hinder som stoppar dem ifrån att ta ut sin ledighet när de vill ha det, och de får jobba istället för att resa eller ta ut semester när du helst skulle vilja ha det. Men en höstsemester behöver inte heller vara fel. Ta det goda med det dåliga och gör det bästa av situationen – det lönar sig föga att gnälla.
Ekonomi Inga moln på himlen här, men se ändå upp med överilade beslut eller affärer mellan 21 juli-15 augusti, då du kan h en tendens att göra felbedömningar av bara farten. Annars kan du faktiskt ha en del tur i spel eller på annat sätt få finansiella framgångar, inte minst om du är född i slutet av tecknet.
Kärlek Emellanåt har du en tendens att röra till det för dig, kanske ställer du för stora krav på din partner och hur det ska vara på det romantiska planet. Inse att ingen är perfekt och att även solen har sina fläckar. Du behöver kanske ge din hjärtevän lite mera svängrum och personlig frihet, då skulle ert förhållande fungerar betydligt bättre och smidigare denna sommar. Du född 17-22 augusti har ett positivt inflytande från Uranus, vilket gör dig öppen för nya kontakter. Är du singel har du perfekta möjligheter att hitta nya vänner och kanske till och med en ny livskamrat eller själsfrände.
Då ska du flirta: Under midsommar och den påföljande veckan är som gjord för romantiska äventyr och kärleksmöten. Men även mellan 2-8 augusti tycks Amor stå på din sida.
Det hettar till med Fiskarna, Kräftan och Vågen.
Bästa resemål finner du på platser nära hav och floder, men även storstäder som Barcelona som kan erbjuda det mesta du behöver av kultur, nöjen och stränder.

Jungfru

23 augusti- 22 september

Allmänt Du har en tendens att påverkas en hel del av yttre omständigheter och vad som sker i din omvärld. Din nuvarande känslighet kan göra dig lite skör och osäker på dig själv ibland. Du behöver omge dig med personer och situationer som får dig att känna dig trygg. Särskilt du född 9-15 september behöver hålla sig till rutiner och mår bra av att vistas i naturen, snarare än att ge sig ut på äventyrliga resor denna sommar. Övriga kan vara mer benägna att ge sig ut på hägrande drömresor och besöka exotiska platser.
Ekonomi Det kan finnas anledning att köra på den smalspåriga stigen och inte ägna sig för mycket åt utsvävningar eller riskfyllda projekt. Denna sommar behöver inte kosta skjortan – det finns många sätt att tillbringa semestern på. Den kostbara resan kan ju komma vid ett senare läge.
Kärlek Inom romantiken finns det betydligt angenämare saker att ägna sig åt utan att det behöver kosta något mer än din goda vilja och ett öppet hjärta. Faktum finns det goda utsikter att du går och blir rejält förälskad denna sommar, inte minst om du är singel och öppen för detta. Jungfrur födda i början av september har starkt inflytande från Neptunus. Se upp så du inte hamnar i en bubbla av självbedrägeri, där du lägger in värden och känslor som inte är helt realistiska. Då finns det stor risk för att du blir djupt besviken när bubblan spricker. Fast på det stora hela taget bör du se fram emot en underbar romantisk sommarperiod.
Då ska du flirta: I slutet av juni och början på juli bör du hålla dig väl framme i sociala sammanhang då kan du finna det du söker. Men även mellan 1-10 augusti tycks romantiken vara på topp.
Det hettar till med Oxen, Skorpionen och Vattumannen.
Bästa resmål kan vara smultronställen inom Skandinavien.

Vågen

23 september- 22 oktober

Allmänt Det är inte alltid allting blir som du tänkt dig från början och då bör du agera med flexibilitet och försöka anpassa till nya omständigheter. Annars riskerar du hamna i en återvändsgränd då du kan gå miste om sommarens verkliga godbitar på grund av din envishet och dina principer. Pluto gör en tuff aspekt till ditt tecken som kan innebära att din styrka mäts mot starka, auktoritära eller myndighetspersoner, kanske det uppstår en maktkamp som kan vara svår att vinna, men kan lära dig en viktig läxa. Se upp för manipulativa personer, inte minst om du är född 7-14 oktober.
Ekonomi Om du inte ägnar dig åt för mycket överdrifter och utsvävningar på det högre planet bör din budget vara i god balans denna sommar. Du kan faktiskt ha lite flax med fru Fortuna och ett besök på travbanan kan löna sig om du går på magkänslan, men även här bör du hålla dig till måttliga insatser. Det är inte storleken… som är avgörande. Se upp med impulsköp eller oövertänkta affärer mellan 24 juni-20 juli.
Kärlek Det kan bli ganska hektiskt på den sociala och romantiska fronten, inte minst från midsommar och en månad framåt. Är du singel och söker en ny partner eller vän är nät dejting en metod som kan attrahera dig och fungera bra, inte minst för dig född 16-22 oktober. Du har förmågan att dra till dig speciella personer som både attraherar och i vissa fall nästan skrämmer dig. Även om du kan känna dig väldigt attraherad av en ny person så bör undvika att för snabbt flytta ihop eller på annat sätt göra allvar av er relation – det är lätt att du får smaka på kärlekens trista baksida i så fall.
Då ska du flirta: Första halvan av juli och augusti ser lovande ut på papperet.
Det hettar till med Kräftan, Vattumannen och Väduren.
Bästa resmål kanske du hittar på platser som du inte besökt förut – du känner nog för förnyelse. Båtluffning i egeiska havet kan vara något som passar den skönhets älskande Vågen.

Skorpionen

23 oktober- 22 november

Allmänt Du känner för att vara aktiv och att det ska hända saker denna sommar, särskilt under semestern bör det finnas förutsättningar för spännande och meningsfulla aktiviteter. Att bara ligga och slappa på en strand fyller inte dina behov. Särskilt mellan 21 juli till mitten av augusti är du synnerligen energisk och vill gärna ha något för händer att göra hela tiden. Kanske inte världens bästa period för ledighet då du hellre vill vara produktiv och få något gjort. Har du ett sommarhus eller båt eller annat som behöver ses över eller renoveras – gör det under din lediga period.
Ekonomi Har du inte tagit på dig för mycket kreditskulder så bör du ha en god ekonomi. Kanske har du lagt undan en slant för den där drömresan/semestern. Nu bör du kunna förverkliga det utan att det slår bakut i budgeten. Bästa tid för stora affärer har du under första hälften av juli och under augusti, särskilt om det gäller större inköp som bostad, bil eller andra kapitalvaror.
Kärlek Du är i grunden en intensiv och passionerad person, men ibland glömmer du bort att visa dina känslor eller så förtränger du dina behov i onödan. Denna sommar bör du vara mån om att släppa loss dina känslor vare sig du lever ihop med någon eller är singel. Du har goda utsikter att få dina önskningar besvarade om du bara vågar vara dig själv och ge efter för passionen. Kombinera gärna ditt behov av att vara kreativ inom olika områden med dina känslomässiga relationer, särskilt i augusti – det faller ofta väl ut.
Då ska du flirta: I slutet av juni, inte minst om du är född i början av Skorpionen. Hela augusti gynnas du på dejting området.
Det hettar till med Oxen, Kräftan och Stenbocken.
Bästa resmål finner du på platser som kan ge både möjlighet till mängder av spännande upptåg och aktiviteter. Turkiet, Kroatien och Grekland och gärna i samband med mycket utflykter som kan berika ditt sinne och ger dig inspirerande upplevelser.

Skytten

23 november- 21 december

Allmänt Efter en ganska händelserik och hektisk vinter och vår ser du fram emot att kunna koppla av under sommaren. Bästa utsikterna för en skön ledighet eller semester hittar du nog bäst från 21 juli och en bra bit in i augusti. Skyttar födda 3-8 december kan från och till uppleva livssituationen lite mer komplicerad, särskilt om du kastat dig in i mer eller mindre orealistiska projekt. Då kan du behöva sommaren till att sondera terrängen och rätta till eventuella misstag. Övriga kan förmodligen se fram emot en underbar sommar och njuta av friheten.
Ekonomi Om du bara är kreativ och försöker hitta annorlunda och originella lösningar i de fall du ställs inför tuffare utmaningar i affärer eller vid eventuella finansiella motgångar. Saturnus närvaro i ditt tecken gör dig förnuftig och långsiktig i din syn på pengar, men du bör inte låsa dig alltför mycket vid principer. Ibland kan det till och med vara klokt att göra helt tvärtom. Särskilt sent födda Skyttar kan ha lite extra tur i spel eller affärer denna sommar.
Kärlek Du kan nog i de flesta fall räkna med en omväxlande sommar på det romantiska och det sociala planet. Mycket beror förstås på dig själv. Hur villig är du att pröva dina vingar i nya relationer om du nu skulle vara singel. Du är i grunden en fri fågel till sinnet och vill inte binda upp dig för snabbt om du inte känner att ni är på samma våglängd. För dig är det ju ofta viktigt att ni har lite av samma inställning till livet om det ska fungera i längden. Ibland kan du hamna i galen tunna, inte minst om du är född 2-8 december, då Neptunus kan ha en tendens att leda dig in på villovägar. Du bör ha fötterna på jorden och inte ge några löften som du inte kan hålla.
Du ska du flirta: Din karisma kan fira triumfer omkring midsommarhelgen och du drar även till dig andras intresse under sista veckan av juli.
Det hettar till med Tvillingarna, Lejonet och Vågen.
Bästa resmål finner du förmodligen på exotiska platser i fjärran länder som Malaysia.

Stenbocken

22 december- 20 januari

Allmänt Sett ur ett större perspektiv kan du få mycket mer ut av din sommar än vad du kanske anat från början. Fast det innebär att du bör vara öppen för att ta in nya företeelser och personer i ditt liv, som kan utgöra en inspirationskälla och hjälpa dig att hitta bitar inom dig själv som du knappast trodde fanns där. Gäller inte minst dig född 5-10 januari. Sent födda Stenbockar påverkas mycket av Uranus vibrationer, vilket kan göra dem rastlösa och rebelliska. Du kan ha svårt för att fungera i det normala rutinmönstret och behöver göra lite smått radikala förändringar för att må bättre.
Ekonomi Din finansiella situation kan betecknas lite som en berg och dalbana-effekt, ibland känner du dig rik som ett troll för att i nästa ögonblick drabbas av ångest för att du har slösat bort massa pengar på onödigheter. Normalt sett brukar du ha koll på dina finanser, men denna sommar tycks du låta känslorna styra väl mycket och det kan kosta mer än det smakar. Förvisso kan vissa i tecknet ha tur med fru Fortuna och komma över plötsliga pengar via gåvor, spel eller arv.
Kärlek Dina relationer är kanske inte alltid ett så lätt kapitel, särskilt när det handlar om semestertider. Dina plikter och allt ansvar som dyker upp och gör det svårt för dig att koppla av mellan varven. Bäst period för ledighet har du förmodligen i slutet av sommaren eller senare i höst. Du född mellan 5-10 januari kan genomgå något av en transformeringsperiod som även påverkar dina relationer. Det är viktigt att du tar andras behov och känslor på allvar.
Då ska du flirta: Romantiken kan vara het under midsommar. Första veckan i augusti lär du ha goda möjligheter att hitta rätt på den romantiska fronten.
Det hettar till med Väduren, Kräftan och Vågen.
Bästa resmål kan du nog hitta på platser där du har möjlighet till att både kunna slappna av och vara nyttig. Barcelona, Madrid och Rom kan vara städer du behöver.

Vattumannen

21 januari- 19 februari

Allmänt Den här sommaren ser verkligen ut att bli till något extra, då du kan ta ut svängarna och göra saker som du länge drömt om att vilja göra. Naturligtvis bör du ha på fötterna både ekonomiskt och praktiskt för att kunna åstadkomma det du vill nu. Att kasta dig över nya projekt i en alltför lössläppt stil kan ända ut i rena kaoset, så tänk dig för innan du prövar dina vingar i dessa sammanhang. Särskilt du född i slutet av Vattumannen (14-19 februari) har det verkligen väl förspänt och hittar ofta geniala lösningar på alla problem eller utmaningar som du kan bli ställd inför denna sommar. Du är lite av en vinnare.
Ekonomi Lås inte fast dig vid rutinartade mönster – våga testa nya grejer och släpp loss din kreativitet. Det kommer att löna sig på flera sätt, inte minst finansiellt. Du kan ha lite av din turperiod nu och det bör du ta på allvar. Det handlar kanske inte om att skrapa fram pengar på en trisslott eller liknande, utan att bejaka din originalitet och inspiration – det kan göra dig rikare på många sätt. Pengar inte allt utan det finns andra värden som du bör måna om nu, som kan göra att du mår mentalt bättre än på bra länge.
Kärlek Måna om dina nära och kära i alla sammanhang. Ta kontakt och sök dig ut i det sociala livet denna sommar. Du har goda utsikter att finna nya vänner, kanske till och med en stor kärlek. Våga och vinn! Är du singel så är nät dejting ett utmärkt sätt att komma i kontakt med nya människor. Var inte så kräsen utan inse att alla personer har sina brister, även du. Du som befinner dig i ett förhållande bör söka hitta nya vägar till romantiken om du upplever att er relation hamnat i en återvändsgränd. Varför inte testa med en resa på tu man hand till en romantisk plats och återuppleva lite nostalgikänslor.
Då ska du flirta: I mitten av juli är du verkligen attraktiv och har förmågan att dra till dig andras intresse. 8 och 10 augusti är också perfekta dagar för att dejta.
Det hettar till med Väduren, Kräftan och Skorpionen.
Bästa resmål hittar du nog i den grekiska övärlden, Kreta, Rhodos och Santorini.

Fiskarna

20 februari- 20 mars

Allmänt Din romantiska inställning blandad med ditt behov av ideella aktiviteter kommer nog genomsyra mycket över hur denna sommar kan komma att utvecklas. Du känner dig ofta väldigt påverkad av det som händer omkring dig både i din närhet och på globala planet. Ibland kan det störa dina planer och skapa viss oro eller passivitet. Låt inte tveksamhet styra dina val eller brist på beslut på grund av detta. Du bör omge dig med trygga, jordnära och positiva personer som kan stötta dig när du tappat tron på mänskligheten eller annat i din tillvaro.
Ekonomi Det kan vara klokt att avstå från överdrifter och inte ge dig in i äventyrliga projekt som kan skapa oreda i dina finanser. Inte minst Fiskar födda 9-16 februari bör avstå från ekonomiska risker i sommar. Det behöver betyda att dina finanser är dåliga, men kanske finns inte så mycket utrymme utsvävningar. Särskilt du som spekulerar på Börsen eller gillar att spela högt på hästar bör tänka på det.
Kärlek Sommaren går i romantikens tecken för många Fiskar. Du bör hålla dig väl framme i alla möjliga sociala sammanhang om du vill hitta en ny vän eller bara vill umgås träffa nya spännande ansikten. Utsikterna för att du får uppleva många nya kontakter ser verkligt gynnsamma ut, inte minst under andra hälften av juli och i augusti, då det även en perfekt för att kombinera romantik med resor. Även om du ger dig ut på ensamhand eller i grupp så tycks Amor le mot dig denna sommar. Våga testa lite nya umgängesformer, kanske dejta på nätet. Ju mer du försöker umgås med andra, desto roligare har du det. Förvisso kan du dra en nitlott då och då, men det ingår ju i spelet.
Då ska du flirta: Mellan den 13-24 juli kan det vara riktigt hett, men även i mitten av augusti drar du till dig andras uppmärksamhet. Var på alerten då!
Det hettar till med Kräftan, Jungfrun och Stenbocken.
Bästa resmål finner du på romantiska platser så som den grekiska ön Santorini.

LÄS OCKSÅ: Efter Nasas förändring i horoskopet – har du också fått ett nytt stjärntecken?

SENASTE NYTT!