Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Se nya trailern till filmen om Astrid Lindgren

13 jun, 2018 
Hänt
14 september 2018 har filmen Unga Astrid premiär som handlar om Astrid Lindgrens liv.
Den 14 september 2018 är det premiär för filmen om Astrid Lindgren – Unga Astrid. Nu har den nya, officiella, trailern släppts. Och ja, det är GARANTERAD gråtvarning.
Annons

I ett pressmeddelande presenterar Svensk Filmindustri, SF, höstens absolut mest efterlängtade och hajpade film, Unga Astrid, som handlar om allas vår favoritförfattare Astrid Lindgrens liv:

“När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om en ung Astrid”,  skriver de i pressmeddelandet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Man fortsätter:

“Trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig Astrid Lindgren för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv.”

Den 14 september är det äntligen dags för biopremiär av Unga Astrid. Men redan nu har man släppt en ny trailer till filmen.

Annons

Bille och Pernilla Augusts dotter Alba August, 25, spelar Astrid Lindgren i filmen och när Elle intervjuade henne i våras bad de henne lista sina Astrid-favoriter. De lyder som följer:

Madicken: ”Jag och min syrra lekte Madicken och Lisabet hela tiden när vi var små, vi trodde verkligen att vi var dem.”

Ronja Rövardotter: ”Det är något med att alla Astrid Lindgrens berättelser har sådana kontraster, både humor och sorg. Jag tilltalas verkligen av det verkliga i att människor varken är onda eller goda, det är ju precis så det är.”

Allra käraste syster: ”Jag och min syster höll alltid på med olika uppträdanden. När mamma spelade in den amerikanska filmen Mary, mother of Jesus med Christian Bale i Budapest så var vi där och hälsade på. Då satte vi upp Allra käraste syster på ett hotellrum och bjöd in hela filmteamet, klippte och klistrade ihop biljetter och allt sådant.”

Astrid Lindgren dog 2002, 94 år gammal. Hon efterlämnade en stor kulturskatt med många klassiska barnböcker och filmer.

Se trailern till Unga Astrid här:

AV: Johanna Lejon

FOTO: IBL, SF

Artikeln publicerades först på ELLE.

Annons