LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Maxine Nordlindh om krisen med Emil Nygren

30 okt, 2020 
AvOla Lagerström
Gift vid första ögonkastet: Maxine Nordlindh och Emil Nygren
Maxine Nordlindh om livet efter Gift vid första ögonkastet.
✔︎ Ärliga orden om krisen med Emil: ”Verkligen ett problem”.
✔︎ Nya gravidbeskedet – efter blixtförälskelsen.
✔︎ Oväntade pussen med Mikael Persbrandt
Annons

Hon gifte sig i SVT-programmet Gift vid första ögonkastet – och blev kändis på kuppen! För Hänt berättar hårfrisörskan Maxine Nordlindh om sitt händelserika liv.

– Livet innan Emil var mörkt, han har räddat mig på så många sätt, berättar Maxine uppriktigt.

Hur står det till världens bästa Maxine?

– Jo, jag tycker att det är ganska bra, men jag kan bli lite deppig när hösten kommer. Jag är otroligt årstidsstyrd. Deppig, trött, lite håglös. Orkar inte särskilt mycket. Vill bara låsa in mig, läsa böcker och dricka varm choklad tills våren kommer. Jag är med andra ord ungefär som resten av befolkningen, (skratt).

Har du haft någon period i ditt liv där du mått riktigt risigt?

– Ja, i nedre tonåren hade jag mycket depressioner, panikångestattacker och ångest. När jag var 18 fick jag ADHD-diagnosen. Med den kom mediciner och samtalsterapi. Nu tar jag inga mediciner längre, men i yngre dagar var de en räddning. På sätt och vis är hela jag en sorts psykisk ohälsa, det kommer en till två gånger om året. Då glider jag ner i ett mörker. Det är svårt att veta vad man ska göra åt det. Idag är jag medveten om mina hjärnspöken. Jag accepterar och omfamnar mina orostankar, jag vet att de blåser över och försvinner.

Annons

Kärleken till Emil – efter krisen

22 september 2019 gifte du dig med dataspelsutvecklaren Emil Nygren i tv-programmet Gift vid första ögonkastet. Är skilsmässan nära förestående?

– Nej, den är väldigt långt borta skulle jag säga, (skratt). Det funkar jättebra! Jag tror att det är otroligt svårt att sära på oss. Det skulle nog krävas jävligt mycket. Vi passar jättebra ihop, vi kompletterar varandra.

På vilket sätt har ditt liv blivit bättre sedan Emil kom in i bilden?

– Allt skulle jag säga. Emil har räddat mig på så många sätt. Jag tyckte att livet innan Emil var mörkt. När han dök upp fyllde han upp det här tomrummet som jag alltid haft. Jag har alltid haft en ganska otrygg och ambivalent anknytning vilket gjort att jag i tidigare förhållande sugit livet ur mina pojkvänner. Jag har krävt så himla mycket trygghet, stabilitet och kärlek. Jag ville ha garantier för att ”den här personen ska finnas där för evigt”. Emil är just den personen. Därför har jag blivit helt lugn. Jag behöver inte suga livet ur honom, jag vet att han finns kvar. Det spelar ingen roll om jag skulle ställa till med ett helvete. Han kan ta det. Bråkar vi så vet vi att det vänder, att man blir vänner. Det är skönt att ha den tryggheten. Vi litar på varandra och känner varandra på djupet.

Annons

På vilket sätt har ditt liv blivit sämre, då?

– I tv hängde han ut mig som väldigt stökig och oordningssam. Sedan, helt plötsligt, insåg jag: ”Det är bara jag som städar!” Det är märkligt.

Under TV-inspelningen gick Emil och din katt Gosan varandra på nerverna. Är kattfan avlivad nu?

– Nej, hon lever och frodas. När hon var som grinigast på Emil så kissade hon på honom när han sov. Hon var skitsur och känslorna var ömsesidiga. ”Nu har vi verkligen problem”, tänkte jag. Det fanns på riktigt en oro här hemma. Stämningen kring katten var riktigt dålig. Under ett halvår var det nästan katten eller Emil, men det sades aldrig rakt ut. Vändningen kom när viruset kom. Emil började jobba hemifrån. De blev ständigt exponerade för varandra – och då plötsligt klickade det så in i helvete! Nu går det inte att skilja dem åt. Nu är det bara Emil som gäller. Det är han som handlar hennes mat, fixar hennes låda och pysslar om henne. De har verkligen funnit varandra!

Annons

Det går rykten på stan om att du är gravid nu. Stämmer gravidryktet?

– Nej, men folk tror konstant att jag är gravid! Det började i somras när jag la upp en bild på Instagram. Vi badade och jag hade bikini. ”Vi ser att du är gravid”, skrev följarna. ”Jag är ledsen, men jag ser faktiskt bara ut så här”, svarade jag. Vi har inte satt igång verkstaden ännu, men vi är under diskussion.

Maxines nya barnavslöjande

Vad ska ert framtida barn heta?

– Det är också en diskussion. Min mormor var finsk och jag har snöat in på finska namn. Det finns flera gulliga flicknamn – om det blir en tjej. Vore det inte fint med Lumi eller Lempi? Det tycker jag är gulligt!

Vilket är det konstigaste ryktet du hört om dig själv?

– Folk tror allt möjligt. Det konstigaste är väl att jag skulle vara rökare. Antagligen beror det på att jag har mörk röst. Somliga har fått för sig att jag super, röker och härjar. I själva verket gör jag ingenting, jag är renlevnadsperson.

Annons

Vem är den härligaste kändisen du klippt?

– Bingo Rimér. Han är skittrevlig, jag älskar honom. Han är skitschyst!

Vad brukar du ljuga om?

– Att jag mår bra.

Har du en osund relation till din mobiltelefon?

– Ja, fast jag har börjat med en sak som jag är grymt stolt över. På tunnelbanan håller jag inte på med telefonen, då tar jag fram läsplattan och läser en bok.

Har du haft något skräckförhållande?

– Ja, det har jag. Jag har varit tillsammans med en riktig dåre. En gång i tiden hade jag ett långt förhållande. Det varade i fem år. När det tog slut var jag bra förvirrad. Det här med dejtingappar hade precis kommit, men jag var helt oförstående och hade ingen känsla för vem man ska dejta eller inte. Jag träffade en snubbe som var helt störd, han hade alla fel i boken. Han hade en väldigt grandios självbild, han tyckte att han var alldeles fantastisk eftersom han bara hade designmöbler. Han var riktigt vidrig, den killen. Hela hans familj var likadan. Efteråt tänkte jag: ”Vad fan hade jag där att göra?” Det var riktigt jävla självplågeri. Jag måste ha varit väldigt förvirrad. Hur kunde jag vara ihop med ett sådant pucko?

Annons

Vem vill du dela en flaska färdigblandad hallonsaft med?

– Mikael Persbrandt. Jag fick en puss av honom en gång, den lever jag på för evigt.

Kan du tänka dig att dricka saft med Persbrandts ex-kompis Thorsten Flinck – om Persbrandt avböjer en saftdejt?

– Nej, jag känner inte alls samma sak för Thorsten. Det är Persbrandt som gäller. Jag har av någon anledning varit insnöad på honom sedan jag var femton. Jag och min kompis brukade kolla på Beck på fredagarna, vi blev helt hänförda av den här polismannen. Det sitter i än idag, vi är fortfarande helt förälskade i honom. Vi har till och med sett honom på Maximteatern. Känslorna dör inte.

Vem vill du bli i ditt nästa liv?

– Greta Thunberg. Hon är cool, hon är någon sorts Jesus i modern form.

Slutligen Maxine, vad skulle du välja: klä ut sig till Gustav Mandelmann genom att alltid gå omkring i hans glasögon och basker, vakna i morgon och upptäcka att du fått en till bilring på magen eller spola ner Casper Janebrinks chihuahua Chili i toaletten och få generalstopp i avloppssystemet?

– (Skratt). Herregud. Jag är djurvän – så inte det sista. Och bilringar är en stor fasa för mig, så det får bli brillorna och den där mössan!

FOTO: SVT/Instagram

Annons