TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Låtarna som tippas bli årets sommarplåga 2017

11 jun, 2017 
Jonatan Berggren
Den är känd för att vara omöjlig att undgå. Den går på repeat på varenda uteställe, i butikerna, på radion – och ständigt i våra huvuden. Vi talar förstås om sommarplågan. Här är kandidaterna för 2017.
Annons

Förra året var det kanske framför allt Justin Timberlakes hit Can’t Stop This Feeling! som gjorde sig värdig epitetet “sommarplåga”. Och vi minns såklart även tidigare års bidrag med värme: Macarena, Hej, hej Monica, Boten Anna, Bailando och The Ketchup Song är några av låtarna som vi en gång i tiden hatade att älska och kunde vartenda ord till.

Men vilken låt kommer att bli årets stora sommarplåga? Spotifys redaktörer har slagit sina kloka huvuden ihop och gjort djupdykningar i såväl sina egna listor som de internationella topplistorna för att besvara just den frågan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Sommaren bjuder i vanlig ordning på en blandad kompott med lokala favoriter men även internationella tungviktare som Selena Gomez och hennes senaste singel Bad Liar och Imagine Dragons Thunder som redan nu har välkomnats på topplistorna världen över, säger Shanon Cook, trendexpert på Spotify.

Spotify har tagit fram två listor, den ena med svenska artister och den andra med internationella artister. I slutet av augusti koras sommarens största hit, och det är inte helt omöjligt att det blir någon av dessa. Vi sätter våra pengar på Justin Biebers Despacito, vilken tror du på?

Sommarens största internationella hits:

Sommarens största svenska hits:

Av: Sofia Börjesson

Foto: IBL

Annons