Veckans filmer och serier – måndag hela veckan

Veckans filmer och serier – måndag hela veckan

Amelia (Hedda Stiernstedt) får återuppleva sin 18-årsdag och verkar ha fastnat i tonåren i "One more time" på Netflix. Pressbild.

Photo Credit: Nea Asphäll / Netflix
Tänk att tvingas återuppleva sin 18-årsdag igen. Det drabbar Hedda Stiernstedts rollfigur i den nya Netflixfilmen "One more time", som är en av veckans höjdpunkter på film. På strömningstjänsterna är sista säsongen av "Exit" veckans mest omtalade premiär.
Här är veckans filmer och serier.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

FILMER (premiär 21/4):

" One more time " (Netflix).

40 år gammal får deprimerade Amelia (Hedda Stiernstedt) – hokus pokus – chansen att i stället återuppleva sin 18-årsdag år 2002 – i en värld med cd-skivor och videobutiker, men utan smarta telefoner. Men varför tvingas Amelia leva om sin 18-årsdag, gång på gång, lite som Bill Murray i "Måndag hela veckan"?

Dramakomedin är Netflix första svenska film för i år och regissörens Jonatan Etzlers långfilmsdebut.

" Ghosted " (AppleTV+).

Chris Evans och Ana de Armas spelar huvudrollerna i Apples nya romkomäventyr där Cole (Evans) blir "ghostad" av Sadie (de Armas) och reser till London på jakt efter henne. Han tänker sig ett romantiskt äventyr, men skälet till att hon inte har hört av sig är att hon är – hemlig agent.

" Evil dead rise ".

Den femte filmen i klassiska skräckserien Evil dead kretsar kring en kvinna som besöker sin syster och hennes familj. Samtidigt upptäcks "Book of the dead" i en lägenhet i Los Angeles och historien kan börja. Nya regissören Lee Cronin har satt sin prägel på skräckkonceptet.

Övriga premiärer:

"Rebel".

Belgiskt drama om exilmarockanen Kamal som försöker göra rätt när omgivningen blir allt mer extremistisk efter krigsutbrottet i Syrien.

"På Hvitfeldtska bodde vi".

Dokumentär om Göteborgskravallerna 2001. Regissören Nils Petter Löfstedt pratar med flera som var med och fortfarande plågas av upplevelserna där.

"Victor och Josefine – resan till Snackistan".

Belgisk animerad barnfilm om en stor björn och en liten mus som är bästa vänner.

"A tourist's guide to love" (Netflix).

Romantisk komedi med Rachael Leigh Cook om kvinna som finner kärleken i Vietnam.

"Andra människors barn".

Franskt drama om en barnlös kvinna som träffar en ny man och blir väldigt fäst vid hans dotter. Men känslorna är inte besvarade.

TV/STRÖMNING:

" Exit " (21/4, SVT Play).

Den omstridda norska serien är inget för den som vill slippa se vildsint knarkande män eller kvinnor bli förnedrade. De skandalösa affärsmännen utan spärrar är tillbaka med en tredje och sista säsong, där en av de fyra killarna återuppstår från de döda och kvartetten tänker tjäna pengar på insiderhandel med en vindkraftpark.

" Jakten på Raoul Moat " (24/4, SVT).

Nyproducerad miniserie i tre delar om en omtalad mördarjakt som fängslade Storbritannien år 2010. När Raoul Moat släpptes ur fängelset sökte han upp sitt ex och mördade hennes pojkvän. Den efterföljande jakten blev en mediecirkus med bland annat fotbollsstjärnan Paul Gascoigne i utkanten av dramat.

Övriga premiärer:

"Hack my heart" (21/4, SVT Play).

Frank Dorsin går från "Bonusfamiljen" till den här serien i skolmiljö om en företagsam men strulig kille som lanserar en dejtingapp för att träffa tjejer.

"Drops of god" (21/4, AppleTV+).

Franskjapansk dramaserie som utspelar sig i "fine dining"-världen och handlar om kampen om arvet efter världens främste vinsamlare.

"Dead ringers" (21/4, Prime Video).

Rachel Weisz spelar huvudrollen när David Cronenbergs kultförklarade 80-talsfilm om två tvillingar som är gynekologer, blir tv-serie.

"Thunder in my heart" (23/4, Viaplay).

Amy Deasismont spelar huvudrollen och har även skrivit manus till den andra omgången av dramaserien som utspelas ett år efter första säsongen.

"Delete me" (27/4, Viaplay).

Finländsk-svenske Erik Enge är ny i rollistan i den norska dramaserien där det under den andra säsongen handlar om vad som händer när lättklädda foton hamnar på nätet.

"Sjuksköterskan" (27/4 Netflix).

Dansk kriminalserie baserad på ett verkligt fall om en sjuksköterska som misstänks ha försökt mörda sina patienter.

FRÅN FÖRSTASIDAN