LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Veckans film och serier – Abba-Agnethas stalker

17 maj, 2023 
TT Nyheter
Gert van der Graaf berättar om sin kärlek till Agnetha Fältskog och Sverige i dokumentären "Take a chance". Pressbild.
Den omtalade dokumentären om mannen som stalkade Agnetha Fältskog och rapparen Jack Harlows filmdebut är några av höjdpunkterna.
Här är veckans filmer och serier.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TV/STRÖMNING

" Take a chance " (19/5, Prime Video).

År 2000 dömdes Gert van der Graaf till bland annat utvisning från Sverige efter att ha stalkat Agnetha Fältskog. I den här omstridda dokumentären får nederländaren berätta sin historia och fram växer bilden av en besatt person som inte släpper taget.

Fältskog ville själv inte vara med i dokumentären. I stället medverkar bland andra journalisten Fredrik Strage och experter på stalking.

" Nolly – en såpastjärna " (24/5, SVT Play).

Helena Bonham Carter gör huvudrollen om en såpaskådis som efter 30 år oväntat får lämna serien som är hennes allt. Vad hände egentligen? Baserad på den verkliga historien om Noele "Nolly" Gordon vars karriär tog slut på ett lika abrupt sätt i början av 1980-talet.

" Fubar " (25/5, Netflix).

Den pensionerade hemlige agenten Luke Brunner tvingas ut på fältet igen för att rädda en kollega – som visar sig vara hans dotter. Arnold Schwarzenegger, 65, gör sin första stora tv-roll i den här actionserien med en hel del humor i.

Annons

Övriga premiärer:

"DNA" (19/5, SVT Play/22/5, SVT1).

I den andra säsongen av den danska kriminalserien påträffas 19 vietnamesiska ungdomar mördade i en container. Kommissarie Rolf Larsen (Anders W Berthelsen) utreder.

"Spy/master" (19/5, HBO Max).

Europeisk spionserie om agent (Alec Secareanu) bakom järnridån som måste fly från Rumänien under kalla kriget.

"Fatal attraction" (22/5, SkyShowtime).

25 år efter att Glenn Close kokade en kanin i "Farlig förbindelse" kommer en ny version av otrohetsklassikern som serie, med Joshua Jackson i Michael Douglas-rollen.

"Platonic" (24/5, AppleTV+).

Kan män och kvinnor bara vara vänner? Om båda har förhållanden på annat håll? Seth Rogen och Rose Byrne reder ut i ny komediserie.

"Fejkpatient" (25/5, C More/1/6, TV4).

Av en tillfällighet får skådespelaren Albin (Einar Bredefeldt) veta att han har cancer. Den här dramakomediserien följer honom genom krisens alla faser.

Annons

FILMER

" White men can't jump " (19/5, Disney+).

Rapparen Jack Harlow gör filmdebut i en ny version av 90-talsklassikern om två killar, en vit och en svart, som lurar folk på basketplaner runt om i Kalifornien för att tjäna pengar. Vita killar kan ju inte spela basket. Men man bör vara försiktig med vilka man försöker lura.

Superstjärnan Harlow spelar rollen som Woody Harrelson hade i den första filmen och Sinqua Walls gör Wesley Snipes rollfigur.

" Enys men " (19/5)

Den egensinnige brittiske regissören Mark Jenkin är tillbaka med ett slags skräckfilm, som utspelar sig på 1970-talet på en ö i Cornwall där livet går sin gilla gång. En naturvårdare börjar se syner som verkar härstamma från förr. "Enys men" är filmad på "vanlig" film för att få den där gryniga 70-talskänslan.

Övriga premiärer:

"Fader och soldat" (19/5)

Omar Sy spelar huvudrollen i krigsdrama som blottlägger Frankrikes koloniala historia.

"The good driver" (19/5)

Ivan är en bulgarisk taxichaufför som försöker övertyga sin ex-fru om att har har bättrat sig. Delvis producerad med svenska pengar och till en del inspelad i Sverige.

Annons