LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Uggleungar hittade under Guns N' Roses-spelning

05 jul, 2023 
TT Nyheter
Två uggleungar hittades under pyramidscenen på Glastonburyfestivalen. Ugglorna på bilden är inte Axl och Slash – som de ofrivilliga konsertbesökarna har döpts till av den lokala räddningscentralen för djur. Arkivbild.
Två uggleungar har hittats under pyramidscenen på Glastonburyfestivalen – efter att ha genomlidit två dagar av ett fullspäckat konsertschema.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ungarna upptäcktes under Guns N' Roses spelning under lördagen, och har därför döpts efter bandmedlemmarna Axl Rose och Slash. Det skriver BBC.

Ugglorna fördes till den lokala räddningscentralen för djur, Secret world. Organisationen menar att ungarna har övergivits av föräldrarna på grund av oljudet på platsen.

– Det är möjligtvis det mest ovanliga störningsfallet vi har hört om i år, men det visar på vikten av att kontrollera omgivningen för vilda djur innan man arrangerar en aktivitet, säger David Plant, insamlingsansvarig för Secret World, enligt BBC.

– De måste ha varit skräckslagna efter att ha utstått nästan två fullspäckade dagar av högljudd musik, säger han.

Ugglorna Axl och Slash uppges må bra efter omständigheterna, och planeras att släppas ut i det fria när de blir äldre.

Glastonbury är inte den enda festivalen som har haft problem med vilda djur. Den svenska Lollapalooza-festivalen har kritiserats av Förbundet för ekoparken, som menar att festivalen bryter mot artskyddsförordningen. Detta eftersom klippningen av festivalområdet riskerar livet för ungar till sånglärkor, som inte är flygfärdiga ännu.

Annons