TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

SVT-profilen Lotta Bouvin-Sundberg död

01 maj, 2023 
TT Nyheter
Lotta Bouvin Sundberg blev 63 år. Pressbild.
Journalisten Lotta Bouvin-Sundberg har avlidit, 63 år gammal. Hon var en av SVT:s profiler som programledare för bland annat "Rapport" och "Gomorron Sverige".
"SVT har sorg", skriver vd Hanna Stjärne i ett uttalande.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lotta Bouvin-Sundberg avled på måndagen efter en kort tids sjukdom. Hon arbetade på SVT i 30 års tid efter att ha kommit till public service-bolaget 1993 för att vara programledare för morgonsändningarna.

Genom åren ledde hon många nyhetsprogram, men var också värd för stora extrasändningar, valprogram och sändningar i samband med Nobelprisutdelningen.

"SVT har sorg. Lotta Bouvin-Sundberg var ett tryggt och klokt ankare, både på redaktionen och i rutan. Hon hade en stor bredd som programledare, skarpa utfrågningar var lika självklara som varma och inkännande intervjuer. Vi sörjer en modig och omtänksam kollega, outtröttligt passionerad för sitt yrke och journalistiken", säger SVT:s vd Hanna Stjärne i en kommentar till TT.

Lotta Bouvin var född i Jämtland och inledde sin journalistiska karriär på lokalradion. Hon arbetade även en tid på TT:s radioredaktion.

Annons