LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sparkas från Marduk efter nazihälsning på scen

19 maj, 2023 
TT Nyheter
Svenska black metal-bandet Marduk sparkar sin basist Joel Lindholm efter att han har gjort en nazihälsning under en låt. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Svenska black metal-bandet Marduk sparkar bandmedlemmen Joel Lindholm efter att han har heilat på scen under en spelning i London, uppger Expressen.

– Det är självklart inget vi accepterar, säger Marduks grundare och gitarrist Morgan Håkansson.

Det var förra helgen på en festivalspelning i London som basisten Joel Lindholm mitt under en låt slutade spela för att göra en nazihälsning. Gesten fångades på film. Men bandet fortsatte och möttes av ett visst buande när låten var klar.

På torsdagen lät Marduk meddela att Joel Lindholm har lämnat bandet.

”Efter flera oacceptabla händelser på scen av Joel under Inceneration Fest förra veckan så har han nu lämnat i bandet”, skriver Marduk på sin Instagram.

Till tidningen säger Morgan Håkansson att de ”självklart inte accepterar” Joel Lindholms agerande på scen. Men att de fortsatte spela beror på att han inte ser vad de andra gör när de spelar. Om Lindholms agerande säger han:

– Det är bedrövligt beteende. Det är inget glädjande när man jobbar och någon inte sköter sig och skämmer ut sig, säger han.

Marduk har tidigare fått nazianklagelser. Enligt ETC:s granskning har bandet kopplingar till den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR).

Annons