LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sju ljudböcker att lyssna på i sommar

30 jun, 2023 
TT Nyheter
En ljudbok är bästa sällskapet i sommar. Arkivbild.
En ljudbok är sommarens bästa sällskap. Den får tiden i sommarens bilköer att kännas kortare, räddar en regnig dag i sommarstugan och är en perfekt följeslagare på skogspromenaden. Här är sju aktuella lyssnartips för semestern.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Två veckor till midsommar" av Marie-Louise Marc

I den andra delen av Marie-Louise Marcs "Två veckor till midsommar" får vi återigen möta stockholmaren Hanna som blivit kär i getbonden Mattias. I den småputtriga uppföljaren är det dock storstadskvinnan Jennie som står i centrum. Som den journalist hon är åker hon till Jämtland för en reportageresa och träffar bonden Frank.

"Tsaren" av Jan Mårtenson

Diplomaten Jan Mårtenson är aktuell med sin femtioförsta Homandeckare "Tsaren" där läsarna i vanlig ordning får möta antikhandlaren Johan Kristian Homan som motvilligt får utreda brott. Han dras in i en härva som kan ledas till den ryska militära underrättelsetjänsten. En deckare som också innehåller en hel del humor.

"Vardagar 8" av Ulf Lundell

Efter flertalet volymer har Ulf Lundell blivit en av de mest tongivande i dagboksgenren. Nu finns "Vardagar 8", inläst av författaren själv, som ljudbok.

"Imorgon och imorgon och imorgon" av Gabrielle Zevin

Annons

Amerikanska Gabrielle Zevins senaste roman belönades bland annat med utmärkelsen Årets bästa bok 2022 av Time Magazine. Kärleksromanen handlar om Sam och Sadie som träffas på ett sjukhus. De möts i fascinationen för dataspel och bestämmer sig för att inleda ett samarbete. Snart visar det sig dock att verkligheten inte är lika enkel som spelets värld.

"Memoria" av David Lagercrantz

"Memoria" heter andra delen i David Lagercrantz serie där professor Hans Rekke och polisassistent Micaela Vargas löser brott tillsammans. Den här gången tar sig det omaka paret an ett brott med trådar och spår som leder till nittiotalets bankkris och till oligarkernas strid med det gamla KGB.

"Pageboy" av Elliot Page

Skådespelaren Elliot Page slog igenom stort i filmen "Juno" och nominerades för en Oscar. Han blev samtidigt en av vår tids mest kända transpersoner. I "Pageboy" skildrar han sökandet efter sig själv, sin karriär och sina relationer. Han berättar personligt om ämnen som sex, kärlek och trauma.

"Svalors flykt" av Majgull Axelsson

Psykologen Christel får en ny patient, en ung flicka som vuxit upp i fosterhem och som nu eventuellt kan få bo i en egen lägenhet. Christel tar sig an flickans problematiska förflutna samtidigt som hon brottas med egna svårigheter. Majgull Axelsson har skrivit en bok om medmänsklighet, skuld och ansvar.

Annons