LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nu får Frank Dorsin bära sin egen serie

17 apr, 2023 
TT Nyheter
Frank Dorsin gör huvudrollen i "Hack my heart" på SVT Play.
Frank Dorsin tänker fortsätta som skådespelare även som vuxen. Nu spelar 17-åringen huvudrollen i serien "Hack my heart" på SVT. Och det är bara början.
– Jag är väldigt exalterad av att se vad världen har att erbjuda, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Han är mest känd för rollen som Eddie i "Bonusfamiljen" och från filmen "Berts dagbok". Nu får Frank Dorsin spela huvudrollen när tv-serien "Hack my heart" får premiär på SVT Play den 21 april.

Frank Dorsin gör rollen som Otto, en strulig tonåring med en massa olika projekt på gång, bland annat en dejtingapp som han försöker lansera samtidigt som skolarbetet går allt sämre.

– Han är en självupptagen, svårkontrollerad och energisk kille som tror att allt han gör är för ett större syfte, förklarar Frank Dorsin.

Tar AI till hjälp

Bland annat använder Otto artificiell intelligens, AI, för att göra sin app bättre. Serien spelades in förra året, innan "alla" började prata om AI och Chat GPT.

– Ja, det kunde ju inte ha varit bättre tajmat egentligen, säger Frank Dorsin med ett skratt.

Frank Dorsin har varit skådespelare sedan nioårsåldern då inspelningarna av "Bonusfamiljen" började. Nu är han 17 och lever med ett visst kändisskap. Även om han tycker att det är "svinkul" att bli igenkänd på stan är det speciellt.

Annons

– Det är inte så himla lätt att vara 17 år och bli igenkänd hela tiden. Men jag har också turen att ha en familj av folk som blir igenkända, som man kan prata med sånt om.

"Bättre än pappa"

För honom är "Hack my heart" ett steg på vägen till att etablera sig som skådespelare. Han går i tvåan i gymnasiet, men har redan bestämt sig för att fortsätta som skådespelare som vuxen.

– Jag kan inte spela en vuxenroll riktigt än. Men när man kan göra det, öppnas det upp och världen blir större. Det är jag redan exalterad över, säger Frank Dorsin.

Han följer i fotspåren efter pappa Henrik och mamma Hanna som båda är skådespelare, och även komiker i Grotescogänget. Frank Dorsin tycker inte det är någon extra press att ha berömda föräldrar. Tvärtom. Det sporrar.

– Det är ju alltid den där lilla vinnarskallen. Jag ska bli bättre än pappa, säger Frank Dorsin och ler.

– Jag tänker att jag siktar mot stjärnorna.

Annons