LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Lobato: Sett fram emot detta hela året

30 jun, 2023 
TT Nyheter
Olivia Lobato spelade på Lollapalooza under fredagen.
Olivia Lobato debuterade som festivalbesökare under förra årets Lollapalooza. Nu har hon själv spelat på en av områdets största scener.
– Den här dagen har jag sett fram emot mest på hela året, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olivia Lobato hann precis spela klart innan himlen öppnade sig över Gärdet i Stockholm – passande nog framförde hon låtar från sin senaste ep "Det mesta regnar bort". 19-åringen från Stockholm bjöd även publiken på en överraskning, den ännu osläppta låten "Fan vad dyrt".

– Den handlar om att det är dyrt att ha ett förhållande, både känslomässigt och för plånboken. Det är en stor investering, man köper mat till två personer, man går på dejter och bio, köper saker till varandra. Ibland går man back på det, säger hon.

TT: Har du upplevt det själv?

– Jag har inte haft så många kärleksupplevelser, men jag har en fin relation nu och jag hoppas att jag inte behöver känna så.

Hemligt samarbete

Olivia Lobato slog igenom med låten "Syrener", som släpptes 2021 och som sedan växte sig stark under året därpå. I dag har den över 35 miljoner strömningar på Spotify.

Det oväntade genombrottet gjorde livet hektiskt för Olivia Lobato. Plötsligt skulle hon varva gymnasiestudierna med att jobba näst intill heltid med musiken. Nu har hon tagit den efterlängtade studenten, och dessutom släppt en låt om att kliva in i vuxenlivet, den hoppfulla poplåten "Resten av vårt liv".

Annons

– Jag är jättetaggad. Det har känts väldigt bra att redan ha någonting på gång, även om det har varit stressigt med både skolan och musiken. Nu känner jag mig väldigt fri, säger hon.

Till hösten kommer fler singlar, bland annat ett hemligt samarbete, avslöjar Olivia Lobato. Under en låtskrivarsession på sitt skivbolag matchades hon ihop med en annan, kvinnlig, artist och resultatet släpps i höst.

– Vi var båda skitsena dit och skrev ihop någonting, men de (skivbolaget) tyckte att det var jättebra och nu ska det släppas. Tanken är att det ska handla om en gemenskapskänsla, ett lag. Vi mot världen.

Siktar på album

TT: Var det svårt att bli ihopmatchad med en helt ny person?

– Ja, jag har aldrig skrivit med henne förut, men det var skitkul. Hon har sin egen musik och jag har en annan stil, men jag tyckte att det gick jättebra.

Sommaren kommer Olivia Lobato främst att tillbringa i en bil mellan olika spelningar, därefter blir det att bänka sig i studion.

– Jag vill släppa ett album, men jag vill samtidigt inte stressa fram någonting. Jag vill att alla låtar går in i varandra och har en röd tråd, allting ska vara väldigt välplanerat. Det är nästa stora steg, säger hon.

Annons