LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Ida i SVT:s dejtingsåpa: Var bästa paret

26 jun, 2023 
TT Nyheter
Årets deltagare i "Gift vid första ögonkastet". Ida Lind i mitten längst fram. Pressbild.
Sveriges mest omtalade dejtingsåpa "Gift vid första ögonkastet" har gått i mål. Mest omtalat är förmodligen "carbonara-paret" Ida Lind och Arvid Stark, som frispråkigt delade med sig av sin kärlek till tittarna.
– Det är lika naturligt för mig att prata om sex och intimitet som om vädret, säger Ida Lind.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Årets upplaga av "Gift vid första ögonkastet" siktar på något slags rekord. Tre av fyra par fortsatte att vara gifta efter de första fem veckorna och dessutom presenterades en överraskning i måndagens "Vad hände sen"-avsnitt.

Lyckades dölja

Den som inte har sett avsnittet bör sluta läsa här för att inte bli "spoilad".

För en dryg vecka sedan – på deras bröllopsdag – välkomnade Ida Lind och Arvid Stark sitt första barn tillsammans. Något de lyckades dölja för de andra deltagarna in i det sista.

– Det har varit ganska enkelt att dölja det, för jag såg inte gravid ut förrän för tre månader sedan. De närmsta anhöriga och kollegorna har ju vetat om det längre. Jag har hållit mig mycket i Sollentuna där vi bor, men jag har ändå sett att det florerat rykten på nätet om att vi är gravida, säger Ida Lind.

Under ett år har paret alltså hunnit gifta sig utan att någonsin ha träffats tidigare, uppleva en graviditet tillsammans och en förlossning. I "Gift vid första ögonkastet – vad hände sen?" får tittarna se en bit av hur dottern Rakel kommer till världen. Programmet klipptes alltså ihop med bara en knapp vecka kvar till sändning.

Annons

– Vi har inte ens fått se det själva ännu, säger hon.

Samtidigt har Ida Lind haft ett tufft år, då hennes mamma fick cancer och gick bort efter en kort tids sjukdom. Det berättar hon också om i avsnittet.

– Det blir speciellt när sådana här livsomvälvande situationer uppstår parallellt med hela processen. Jag kan inte dölja något sådant, då sitter jag hellre och gråter i tv.

Att vara just öppen med sina känslor är något som Ida Lind tycker har varit till hennes och partnerns fördel.

– Vi går igenom saker under fem veckor som andra par gör under två års tid, då måste man våga prata. Jag är helt övertygad om att alla par i den här säsongen pratade väldigt mycket om allting. Men det är kanske inte alla som har valt att säga allting så öppet framför kameran. Det bestämde vi oss tidigt för att göra, jag och Arvid.

Tävlingsinriktat par

I "Gift vid första ögonkastet – vad hände sen?" visar det sig att ett annat par, Stina Thunberg och Fredrik Lindberg, också har hållit ihop efter programmet. Ida Lind är medveten om att hon och Arvid Stark framstår som ett tävlingsinriktat par – särskilt efter att hon under parhelgen yttrade att de är "bästa paret".

Annons

– Jag vet inte vad de andra paren kände, men det var min känsla och den står jag fast vid. Det handlar inte om prestation utan om att vi är personer som säger ja till livet och bara kör. Då kan ju allting hända och bebisar kan komma till världen.

TT: Rekommenderar du andra att söka till "Gift vid första ögonkastet"?

– Ja. Man måste förstå att det är ett socialt experiment, men att det också är en annan människa man får möta. Sedan hade vi enorm tur som kände attraktion med en gång. Utan den hade det ju kunnat bli platt fall.

Annons