Flamman gör satirutställning på Supermarket

Flamman gör satirutställning på Supermarket

Carl Johan De Geer gjorde en förstasidan till tidningen Flamman med anledning av satirtävlingen med bilder på den turkiske presidenten. Arkivbild.

Faksimil/Mast Irham/AP
Socialistiska Flamman gästar konstmässan Supermarket med de tjugo bästa bidragen från den satirtävling som tidningen utlyste tidigare i år. Även konstnären Carl Johan De Geer medverkar i utställningen genom att låna ut flera verk.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Satirtävlingen arrangerades efter att en docka föreställande den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan hade hängts upp i fötterna utanför Stockholms stadshus. Flamman ville genom tävlingen uppmuntra flera verk som driver med den turkiske presidenten – i yttrandefrihetens namn. 400 bidrag skickades in varav Henry Åströms parafras på Goyas målning av Saturnus som slukar sin son utsågs till det bästa.

Andreas Ribbung, en av Supermarkets grundare, beskriver den utställning som Flamman nu gör som "en konsthändelse med global sprängkraft".

"Supermarket är en plattform för de konstnärliga uttryck som överskrider konventionerna i de etablerade konstrummen" säger Ribbung i ett pressmeddelande.

Supermarket är en oberoende konstmässa som drivs av konstnärerna själva. Den äger rum 11–14 maj i Stockholm.

FRÅN FÖRSTASIDAN