LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Farah Abadi på scen med Dolly Style

17 feb, 2023 
TT Nyheter
Dolly Style är med i Melodifestivalen på lördag. Arkivbild.
Dolly Style är tillbaka i Melodifestivalen. Gruppen inleder tredje deltävlingen i Lidköping med en extra medlem på scen – programledaren Farah Abadi.
"Jag älskar Dolly Style och nu får jag leva ut drömmen att vara en del av dem", säger hon i ett uttalande till TT.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Årets upplaga av Melodifestivalen har använt kända deltagare från förr till att skapa stjärnglans i tv-sändningarna. I lördagens deltävling får Dolly Style uppgiften att inleda hela tv-sändningen med ett än så länge hemligt öppningsnummer.

Gruppen har varit med tre gånger i Melodifestivalen, senast för fyra år sedan med låten "Habibi". Den är den låten som trion kommer att framföra på scenen i Lidköping.

Till sin hjälp får de en fjärde medlem – programledaren Farah Abadi kommer att ta plats bredvid de tre Dolly Style-tjejerna.

Förutom Dolly Style kommer även Afro-dite att vara med för att hylla Svenne & Lotta, duon som i programmet väljs in i Melodifestivalens Hall of fame.

Svenne & Lotta deltog i Melodifestivalen flera gånger. 1975 kom duon trea med "Bang, en boomerang" och det är den låten som Blossom Tainton Lundquist, Gladys del Pilar och Kayo i Afro-dite sjunger i programmet. Blossoms pappa Graham Tainton gjorde originalkoreografin till numret 1975.

Svenne och Charlotte "Lotta" Hedlund gjorde musik tillsammans mellan 1966 och 2014. De var också gifta i många år. Svenne Hedlund avled i fjol.

I deltävlingen i Lidköping tävlar bland annat Nordman, Marcus & Martinus och Paul Rey.

Annons