LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Depardieu anklagas av 13 kvinnor för tafs

12 apr, 2023 
TT Nyheter
Gérard Depardieu på filmfestivalen i Cannes 2015. Arkivbild.
Gérard Depardieu anklagas av 13 olika kvinnor för flera fall av tafsande och otillbörliga sexuella inviter i en granskning gjord av franska nyhetssajten Mediapart.
Skådespelaren förnekar och kallar historierna "väldigt subjektiva".
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Granskningen omfattar elva olika inspelningar av filmer och serier mellan 2004–2022, bland dem filmen "Dumas" och Netflixserien "Marseille". De 13 kvinnorna säger att den internationellt kände skådespelaren Gérard Depardieu har tafsat eller kommit med sexuella anspelningar och inviter, skriver Deadline.

"Kvinnornas berättelser innehåller scener som upprepar sig och bildar ett mönster. Det handlar om en hand på rumpan, mellan benen, på låret eller magen. Om obscena inviter och ibland påträngande stönanden", skriver Mediaparts journalister i reportaget.

När kvinnorna har klagat på hans beteende har de ofta fått höra att "det är bara så typiskt Gérard!".

Gérard Depardieus advokater säger att skådespelaren tillbakavisar alla anklagelser och menar att historierna är "väldigt subjektiva".

Samtidigt pågår fortfarande rättsfallet där Gérard Depardieu står anklagad för våldtäkt och sexuella övergrepp på en kvinnlig skådespelare i 20-årsåldern. Fallet kommer att tas upp i domstol, men när är inte känt.

Annons