LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Damian Lewis tillbaka i finalen av "Billions"

17 jun, 2023 
TT Nyheter
"Billions" storstjärnor Paul Giamatti och Damian Lewis vid premiären i New York 2016. I höst sänds den sjunde och sista säsongen. Arkivbild.
Dramaserien "Billions" har börjat nedräkningen. Den 13 augusti inleds den sjunde och avslutande säsongen av Showtime-serien på HBO Max – med en gammal bekant i rollistan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Serien, som hade premiär 2016, utspelar sig i New Yorks finansvärld och följer riksåklagaren Charles "Chuck" Rhoades, spelad av Paul Giamatti, och riskkapitalisten och fond-vd:n Bobby "Axe" Axelrod, spelad av Damian Lewis.

I slutet av den femte säsongen lämnade Lewis oväntat succéserien. Beskedet kom i oktober 2021 några månader efter att Lewis hustru, skådespelerskan Helen McCrory, avlidit i cancer. Den brittiske skådespelaren ville tillbringa mer tid hemma i London med sina tonårsbarn i stället för att vara borta i New York i månader vid inspelningen av "Billions".

Nu har Showtime bekräftat att Emmy-belönade Lewis gör comeback som den karismatiska biljonären och filantropen i sex av den avslutande säsongens tolv avsnitt, skriver Variety.

Enligt Showtimes vd Chris McCarthy tar den sista säsongen det finansiella maktspelet till nya dimensioner.

– "Billions" har så skickligt utforskat makt, pengar och girighet att serien definierat sin egen genre, säger han.

Flera spin-offs av "Billions" ska också vara på gång. "Billions: Miami", "Billions: London", "Millions" och "Trillions" är namnet på några av avknoppningarna.

Annons