TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Bryant och Maggio åker på turné – tillsammans

15 feb, 2023 
TT Nyheter
Popdrottningarna Miriam Bryant och Veronica Maggio slår sina musikaliska påsar ihop. I juli och augusti åker de på turné tillsammans till sju städer i Sverige.
Duetten "Under någon ny" och det Jonas Åkerlund-regisserade musikaliska dramat är bara en försmak av vad som komma skall. I sommar åker Veronica Maggio och Miriam Bryant på storslagen turné – tillsammans.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Allt började med singeln "Under någon ny". Hybrisdrömmen om att ha gjort årets låt föddes och på den följde drömmen om att spela tillsammans på ett utsålt Ullevi.

– Vi var helt kära i låten och i varandra typ, säger Miriam Bryant.

När demonregissören Jonas Åkerlund kom med på tåget – och den tänkta musikvideon blev ett direktsänt musikaliskt drama – började idén om ett spektakel få fäste. Miriam Bryant och Veronica Maggios turné blir något utöver det vanliga.

– Det här ska bli så himla kul. Vi är som två ensambarn vars familjer har flyttat ihop, och nu har vi alla mina leksaker och alla dina att leka med, säger Veronica Maggio.

Duon är hemlighetsfull om exakt vad som väntar publiken. Men det musikaliska dramat – som gick att strömma på Vierlive fredag den 10 februari – kan ge en föraning. Artisterna spelade varandra, klädde ut sig, dansade, slogs – och hånglade.

– Vi körde ett Britney och Madonna-moment, säger Miriam Bryant.

Annons

"Inte samma gamla grej"

Så mycket mer hångel kanske det inte blir, men det visuella från sändningen sätter tonen för den turné med tretimmarsspelningar som har premiär i Göteborg den 29 juli.

– Jag har sett mig själv göra mina spelningar i så många år nu. Och jag har börjat längta efter ett nytt uttryck och efter att våga mer. Nu utmanar vi varandra att göra saker som ingen av oss tidigare har gjort på scen. Det här är verkligen inte samma gamla grej, säger Veronica Maggio.

– Det känns bra att ha tagit huvudet ur sitt eget arsle på det här sättet. Vi kommer att ha en massa kul för oss på scen och jobbar bland annat med en väldigt duktig illustratör. Vi har verkligen tagit oss vatten över huvudet, säger Miriam Bryant.

– Vi har en del egna spelningar under våren och sommaren och de kommer nog att kännas lite tråkigare i jämförelse med dem som vi ska göra ihop. Jag kommer nog att sakna de andra låtarna och musikerna, säger Veronica Maggio.

Annons

Lika och olika

Miriam Bryant och Veronica Maggio menar att de å ena sidan är olika och kompletterar varandra som artister, å andra sidan är de lika. På ett personligt plan finns också likheter och skillnader. Miriam Bryant är till exempel den som tappar bort sin telefon och sätter fart i jakt efter signalen i rummet jämte när Veronica Maggio ringer den.

– Veronica är ju en institution i svenska öron. Hon har en ikonisk röst som man känner igen direkt. Vi sticker båda ut röstmässigt, men på helt olika sätt, säger Miriam Bryant.

– Vi gillar samma saker, riktiga musiker och organiska produktioner, men vi har väldigt olika låtkataloger. Miriam kan göra fler och svårare grejer med sin röst och hon sjunger så obeskrivligt rent. Jag är mer av en "one-trick pony", säger Veronica Maggio.

Något som verkligen förenar artisterna är deras kärlek till att spela live. Båda vill åt det äkta och unika när de möter publiken.

Annons

– Jag tror faktiskt att vi är de enda i Sverige som inte använder autotune live, eller? säger Veronica Maggio.

Har klickat

Första gången de träffades var på P3 Guld 2013 – förevigat med en selfie som än i dag finns att skåda i Miriam Bryants systers telefon. Men det dröjde till 2019 innan de jobbade ihop och skrev låtarna till Bryants ep "Mi amor", som bland annat innehöll dunderhiten "Du med dig" och "Blåmärkshårt" som gästades av bland andra Cherrie.

– Vi kommer att skriva mer ihop. Men om det blir fler duetter får vi se. Vi har hittat varandra i studion och klickat. Och det är inte ofta det händer, säger Miriam Bryant.

Spelningen i Göteborg blir inte på Ullevi, utan på Slottsskogsvallen – men hybrisdrömmen lever och duon säger att publiken kan förvänta sig en helkväll.

– Det blir en riktig livefest, säger Miriam Bryant.

Annons