LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bojkott av Rockbjörnen: "Respektlöst mot Hooja"

11 jul, 2023 
TT Nyheter
Hooja och DJ Mårdhund har blivit uppmärksammade för sina självironiska texter om livet i Norrbotten. Efter att Aftonbladet visat deras ansikten har många fans blivit upprörda. Nu backar gruppen Bolaget upp dem genom att bojkotta Aftonbladets musikpris. Arkivbild.
Musikgruppen Bolaget väljer att bojkotta Aftonbladets musikpris Rockbjörnen som stöd för Hooja efter Aftonbladets avmaskering. Det skriver gruppen själv på Instagram, rapporterar TV4.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Vi i Bolaget väljer att avstå både medverkan från Aftonbladets Rockbjörn, och eventuella vinster, då vi anses att Aftonbladets uthängande av våra vänner i Hooja är både respektlöst mot vad de byggt upp och står för och även deras fans", skriver Bolaget.

Utspelet kommer i kölvattnet efter en uppmärksammad artikel i Aftonbladet, som avslöjat identiteterna på de maskerade artisterna i Hooja.

Bolaget skriver vidare:

"Vi tackar återigen för att ni, alla som väljer att lyssna på vår musik, gå på våra konserter, köper vår merch och finns där för oss idag och tagit oss dit vi är idag. Vi har byggt upp det här tillsammans med er utan någon jävla media".

Bolaget är nominerade i tre kategorier för Rockbjörnens priser. Hooja är nominerad i kategorierna ”årets grupp”, ”årets genombrott”, ”årets fans” och ”årets svenska låt”.

Annons