20 artister på Tiktok-dag på Gröna Lund

19 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Rapparen Alawee är en av artisterna som kommer till Tiktok-dagen på Gröna Lund.Robin Bäckman/TT
Tiktok intar Gröna Lund den 10 september. 20 kända artister spelar på stora scenen och 200 profiler från appen finns på plats i nöjesparken för att träffa fans.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dagen har fått namnet "Tiktok experience" och bland artisterna som spelar finns bland andra Oscar Zia, Adaam, Loam och Klara Hammarström – samt stjärnskottet Alawee.

Han slog igenom med låten "Aktiverad" – med tillhörande danskoreografi på Tiktok – 2022. På Gröna Lunds pressträff kan 18-åringen från Rågsved knappt stå still eftersom han är så ivrig att få åka alla attraktioner.

– Jag vill bara åka just nu, det är allt jag vill göra. Katapulten och Ikaros är mina favoriter. Högt, läskigt och snabbt!

TT: Hur känns det att få spela på stora scenen i september?

– Det känns skitbra. I framtiden hoppas jag få göra en egen solokonsert här, då kommer vi ta sönder hela parken. Jag är från orten, det var självklart att man åkte in till stan för att gå på Gröna Lund när man var liten. För att träffa tjejer.

Profiler på plats

Under "Tiktok experience" kommer besökarna att kunna sjunga karaoke, göra innehåll till sociala medier vid olika "content-stationer", delta i utmaningar och träffa kända profiler som Lisa Anckarman, Tracy "Dr Tracy" Ghattas och Christian "Tiktok-Chrille" Skogsgårdh.

Annons

Den sistnämnde har blivit känd för sina korta intervjuer på Tiktok och kommer att ta konceptet till "Tiktok experience".

– Det är planen att intervjua folk här, det lär komma mycket spännande människor. Jag vill också hinna åka attraktionerna och träffa andra Tiktok-kreatörer, säger Christian Skogsgårdh.

"Är första gången"

Konceptet med en blandning av artister och Tiktok-profiler är nytt. Att besökarna får mer än bara den vanliga konsertupplevelsen och åkturerna på Gröna Lund gör dagen speciell, säger Liv Sandberg, vd för Tiktok i Norden.

– Det är första gången vi gör ett sådant här evenemang och vi är otroligt stolta att vi får göra det här i Sverige, säger hon vid pressträffen.

För att köpa biljett till "Tiktok experience" ska man ha fyllt 13 år och i biljettpriset ingår obegränsade åkturer i Gröna Lund. Programledare på Stora scenen är Kristina "Keyyo" Petrushina.

Annons