LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Fyra år efter succén – det gör Skam-stjärnorna idag

13 jul, 2019 
Andreas Kristensson
Fyra år efter succén – det gör Skam-stjärnorna idag
Skam tog ungdomsserier till nästa nivå och skapade hysteri bland både norska och svenska fans. Här är vad ungdomsstjärnorna från den omtyckta serien gör fyra år senare.
Annons
Fyra år efter succén – det gör Skam-stjärnorna idagBrand logo
Fyra år efter succén – det gör Skam-stjärnorna idag

Herman Tømmeraas, 22, spelade Christoffer Schistad, ”snygg-Williams” bästa vän, och tillika fuckboy som drack, festade och som också fick smeknamnet Penetrator-Chris. Idag vill han få bort stämpeln som karaktären fick under inspelningen. För att komma bort från skambubblan gick Herman Tømmeraas in i militären och var den norska kungens högvakt i ett helt helt år.

– Grunden till att jag gick in i militären var för att komma ut ur ”Skam”-bubblan. För jag blev låst som ”Skam-Chris”, sade Herman Tømmeraas till Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han lämnade dock sin post och för att istället bli aktuell i en ny ungdomsserie, Semester, som både skådespelare och exekutiv producent.

Herman Tømmeras - efter rollen som Christoffer i Skam.
Herman Tømmeraas efter rollen som Christoffer i Skam.
Annons

Tarjei Sandvik Moe, 20, fångade många hjärtan när han spelade en av huvudrollerna i form av karaktären Isak, som var hela den tredje säsongens fokus. Idag har Tarjei Sandvik Moe fortsatt på filmtemat och spelat en roll i den erotiska thrillern En affære där en relation inleds med karaktärens nästan 30 år äldre lärare. Tarjei Sandvik Moe har även varit med en del i musikalen Grease. 

Tarjei Sandvik Moe - efter rollen som Isak.
Tarjei Sandvik Moe efter rollen som Isak.

Det har varit lite tystare på Thomas Hayes radar. Skådespelaren som spelade ”snygg-William” har rest runt en hel del efter att Skam hysterin tagit slut. Den populära skådespelaren har dock hunnit medverka i den norska thrillern River och har även jobbat en hel del som dj. Han har 1,2 miljoner följare på Instagram, men även om hans smeknamn talar för annat så har rollen i Skam gjort dejtinglivet lite problematiskt.

Annons

– Någon gör det och så är det bara. Alltså jag ville ju bli känd, men det blir lite svårt när de tänker på en sak, så jag vill ju försöka få ner dem på jorden och få dem att slappna av, sade Thomas Hayes till TV2.

Thomas Hayas- efter rollen som William.
Thomas Hayas efter rollen som William.

Efter Josefine Pettersens, 23, intåg i Skam som Williams flickvän Noora, har skådespelaren valt en annorlunda väg. Josefine Pettersen har jobbat extra som telefonförsäljare. Förutom det har hon även hunnit vara modell för W Magazine under 2017 och spelat huvudroll i den nya filmen Disco. Hon har också tidigare berättat hur rollen som den 16-åriga Noora skapat problem i verkliga livet.

Annons

– Jag var på ett uteställe i Trondheim och vakten släppte inte in mig på grund av att han trodde att jag heter Noora och var 16 år gammal, sade Josefine Pettersen i Skavlan.

Josefine Pettersen - efter rollen som Noora.
Josefine Pettersen efter rollen som Noora.

Lisa Tiege, 21, som spelade karaktären Eva är uppväxt i Oslo men kommer från delvis från Belgien. Efter seriens slut har Lisa Tiege fortsatt att satsa på modern dans på en dansskola i Oslo. Utöver det har hon spelat huvudrollen i tv-serien Håbet och i filmen Battle.

Lisa Tiege - efter rollen som Eva i Skam.
Lisa Tiege efter rollen som Eva i Skam.

FOTO: JOEL SAGET

Annons