TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Föräldrar rasande – efter snuskiga detaljen i SVT:s barnprogram

20 sep, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Barnkanalens tecknade serie "Biet Maya" har väckt raseri bland föräldrar över hela världen. Anledningen? I ett avsnitt dyker en penis upp.
Annons

Barnprogrammet “Biet Maya” handlar om ett bi som bor på en äng, istället för i en kupa, och som upplever otroliga äventyr tillsammans med sina vänner. Programmet sänds i Sverige på SVT:s Barnkanalen och kan låta väldigt oskyldigt, men ett nytt avsnitt av den tecknade serien har fått föräldrar att gå i taket över hela världen.

Anledningen är att en mamma i USA tittat på programmet tillsammans med sitt barn via Netflix – och då upptäckt något oväntat. I avsnittet syns nämligen en tecknad penis på en trädstam i förbifarten. Iakttagelsen fick mamman att rasande skriva ett upprört inlägg på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Jag vet att jag inte håller på att bli galen, och jag vet att det här inte är något som borde vara med i ett barnprogram överhuvudtaget. Jag är extremt äcklad av det, och det är inget mina barn ska behöva se”, skriver mamman, som heter Chey, i sitt inlägg.

Inlägget har sedan dess fått stor spridning på nätet och många föräldrar håller med om att upptäckten är obehaglig. Samtidigt menar andra föräldrar att en tecknad penis bara är en rolig detalj, skriver The Mirror.

Annons

“Det är ett skratt för föräldrarna som tittar också, barn fattar inte det där”, skriver en tittare.

“Är ni verkligen så stressade över en snopp på trädet?”, undrar en annan.

“Då ska du inte titta på Disney, de är fulla av sådana grejer för de vuxna för att de ska vara underhållna när de tvingas kolla på samma film för sjuttioelfte gången”, skriver en tredje.

Netflix har dock tagit kritiken på allvar och plockat bort avsnittet av “Biet Maya” tills vidare.

Foto: Netflix

Annons