Artikeln innehåller reklamlänkar

Första trailern till IT del 2 är släppt – se den här

IT del 2 trailer

För två år sedan skrämde Bill Skarsgård oss som clownen Pennywise i den då nya filmatiseringen av IT. Nu kommer han tillbaka i del 2 – och trailern ger oss kalla kårar. Se den här:

1990 kom den första filmatiseringen av Stephen Kings kultklassade bok Det. Då i formatet av en miniserie på två delar. 26 år senare stod det klart att boken skulle komma ut i rörlig form ännu en gång, denna gång som en långfilm med titeln IT. Extra spännande blev nyheten för den svenska publiken, eftersom rollen som den mordiska clownen Pennywise blev tilldelad svenske Bill Skarsgård, 28.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

I mars 2017 släpptes trailern till den nya versionen av IT . Det var en trailer med mörker och faror i varje hörn, konstant förhöjd puls och nerver på helspänn. Och visst skrämde den människor världen över när den kom upp på bioduken under hösten 2017.

Två år har gått sedan filmen IT och Bill Skarsgård gav oss kalla kårar – och nu är det dags igen. Under 2019 släpps IT del 2 – ett andra kapitel på historien om barnen i staden Derry. Redan när första filmen släpptes var det bestämt att projektet skulle göras i två delar, och nu har trailern till det andra kapitlet äntligen kommit.

Ondskan är tillbaka i staden

IT del 2 har barnen i Derry vuxit upp, och rollerna spelas av bland andra James McAvoyJessica Chastain och Bill Hader. Bill Skarsgård är också kvar i rollen som clownen Pennywise. På grund av att det förekommer tillbakablickar till barndomen, så finns även de unga skådespelarna kvar i rollistan.

Varje 27:e år kommer ondskan tillbaka till staden Derry. I IT del 2 återförenas barnen, som nu blivit vuxna, i hemstaden. Och beskrivningen till trailern hintar om att de kommer att råka ut för både det ena och det andra…

”Tjugosju år senare har the Losers Club vuxit upp och flyttat, tills ett förödande telefonsamtal får dem att åka tillbaka”, skrivs det om filmen.

De fans som sett trailern är exalterade – och rädda:

”Jag har inte sett något så läskigt på flera år”, skriver en.

”Herregud. Detta är den första skräckfilms-trailern som fått mig att känna mig obekväm på väldigt länge. Jag hoppar på hype-tåget”, skriver en annan.

”Wow! Detta ser fantastiskt ut. Ser bättre ut än kapitel ett”, skriver ännu en.

IT del 2 har svensk biopremiär den 6 september.

Se trailern till IT del 2 här:

LÄS MER: Datumet satt: Då släpps Handmaid’s tale säsong 3 – se nya trailern här

LÄS MER: Trailern till nya Familjen Addams-filmen är här – se den nu

FOTO: Warner Bros. Pictures

SENASTE NYTT!