Det ska prins Carl Philips och prinsessan Sofias son heta

Nu är det äntligen officiellt. Prins Carl Philips och prinsessan Sofias son får namnet Alexander Erik Hubertus Bertil. Han blir hertig av Södermanland.

Det var i tisdags, klockan 18.25, som prins Carl Philip och prinsessan Sofia blev föräldrar till en liten son. Senare under kvällen var det en märkbart rörd pappa som höll presskonferens på Danderyds sjukhus strax utanför Stockholm:

– Vi har fått ett litet barn i dag som nedkom 18.28 och den vägde 3595 gram, nästan 3,6 kilo, och var 49 centimeter lång. Och det blev en liten kille, en liten son, sa prins Carl Philip glatt.


I dag kallade kung Carl Gustaf till konselj på Kungliga Slottet i Stockholm, som brukligt när en ny kunglighet är född. Under konseljen var bland andra kronprinsessan Victoria, statsminister Stefan Löfven och riksdagens talman Urban Ahlin närvarande.

Och nu är den lille prinsens namn äntligen officiellt. Han ska heta Alexander Erik Hubertus Bertil. Han blir hertig av Södermanland.

sofia-bebis

Den första bilden på Sveriges yngste prins! Vi längtar efter att få se mer av honom! Foto: Kungahuset.se

Den närmaste tiden kommer att vara hektiskt för kungafamiljen. Drottning Silvia kommer i dag hem från New York för att träffa sitt nyfödda barnbarn och i dagarna åker även prinsessan Madeleine hem för att delta i firandet av kung Carl Gustafs 70-årsdag på valborgsmässoafton den 30 april.

I morgon klockan 12.15 hålls den sedvanliga gudstjänsten Te Deum i Slottskyrkan i Stockholm för det nyfödda gossebarnet, följt av en privat lunch på Slottet.

Och enligt Madeleine, som nu kan titulera sig faster, är prinsessan Leonore och prins Nicolas mycket förväntansfulla inför mötet med den nye lillprinsen.

Leonore och Nicolas är glada för att ha fått en tredje kusin och vi ser verkligen fram emot att träffa honom“, skriver prinsessan på sin Facebooksida.

SENASTE NYTT!