Därför ville Laila Bagges son Liam hoppa av skolan – berättar om kampen

Laila Bagge Liam

Laila Bagge är förutom en välkända radioprofil även tvåbarnsmamma. Nu berättar hon om kampen med sonen som ville hoppa av sin skolgång – och hur de lyckades vända på det hela.
”Var nära att göra flera gånger”, skriver hon.
Laila Bagge i tårar efter orden om sonen Liam: ”Jobbigt”
0:40

Efter reklamen: Laila Bagge i tårar efter orden om sonen Liam: ”Jobbigt”

(0:40)

Slå på ljud

Laila Bagge, 49, har vi i många år sett i tv-rutan som en av deltagarna i Idol-juryn. Och där hamnade hon inte av en slump. Laila är själv en begåvad sångerska och har arbetat med några av världens främsta artister.

Vi brukar också höra Lailas härliga röst som programledare tidigt på morgonen i radioprogrammet Rix Morronzoo. Att hon är framgångsrik är det ingen fråga om, vi har dessutom fått följa hennes vardag i den uppmärksammade realityserien Svenska powerkvinnor, där Laila är förutom initiativtagare till programmet även en av fem kvinnliga entreprenörer som medverkar.

Sonen Liam om Laila: ”Väldigt mycket av en kompis”

I programmet Svenska powerkvinnor får vi även ta del av Lailas familjeliv. Hon har nämligen också två söner, Liam Pitts, 18 och Kit Wahlgren, 10. Sin förstfödda son Liam har hon tillsammans med musikern Mason Pitts. Han och Laila träffades i USA, och Mason bor kvar där idag medan Laila alltid har haft sonen på heltid.

De har gjort att Liam och Laila har en fin relation. Liam berättar själv om hur kompisrelationen mellan han och sin mamma har växt sig tydligare med tiden:

– Hon är ju väldigt mycket av en kompis, min morsa. Den övergången kanske har blivit mer ju äldre jag har blivit, säger Liam Pitts i programmet och tillägger:

– Det är en rolig relation, det är inte så formellt och tråkigt.

Kampen med sonen Liam – ville hoppa av skolan

Sonen Liam har tagit studenten i år, och verkar ha en del planer för sin framtid. Bland annat tävlar han i MMA och ser fram emot att satsa ordentligt inom sporten. Det kanske kan vara en av anledningarna till att sonen viljat hoppa av skolan – flera gånger.

Det har däremot slutat med att han lyssnat till mamma Lailas råd om att ta sin student. Vilket han alltså gjorde här om dagen!

På Instagram hyllar Laila sin son med stora gratulationer och berättar om kampen:

”Hurra äntligen har Liam tagit studenten. Nu stängs ett kapitel och ett nytt kapitel börjar. Jag vill tacka dig Liam för att du orkade hålla ut och både plugga och göra din elitsatsning inom MMA samtidigt.”, skriver Laila och fortsätter:

”Jag är tacksam för att du inte hoppade av skolan vilket du var nära att göra flera gånger, utan respekterade min och Korosh önskan om att du skulle hålla ut och kriga vilket du gjorde. Jag är så stolt över dig och att du faktiskt orkade med skolan och få bra betyg samtidigt som du tränar så hårt varje dag. Nu kan du ägna dig åt din elitsatsning på heltid och börja klättra på din karriärstege. Det är inte många som har ett så bestämt mål som du när man går ut skolan, och för mig känns det fantastiskt att du vet vart du ska vad du vill och har en plan”, skriver Laila vidare.

FOTO: TT, YOUTUBE

FRÅN FÖRSTASIDAN