Artikeln innehåller reklamlänkar

107-åriga Dagny Carlsson berättar om plötsliga skadan

Dagny Carlsson tuffa hälsobesked mitt i sommaren

Sveriges äldsta bloggare fyllde 107 år i maj. Nu har Dagny Carlsson tragiskt nog drabbats av ryggskott.

Dagny Carlsson, 107, har blivit känd som Sveriges äldsta bloggare. Bloggen blev en hobby efter att hon gått en datakurs då hon var 94 år gammal, och 107-åringen har med sin positiva inställning till livet och sin vilja att lära sig nya saker, letat sig in i många människors hjärtan de senaste åren. Hon har varit med i många tv-program, bland annat i Skavlan på SVT. Och från början var det en uppmärksammad SVT-dokumentär som gjorde henne känd för den stora allmänheten.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Så här på sommarhalvåret har Dagny njutit av körsbärsblommorna i Kungsträdgården. Hon skriver ofta i sin uppmärksammade och omtyckta blogg om hur mycket hon uppskattar all blomster som blommar nu. Men i onsdags kom plötsligt ett väldigt tråkigt besked från Dagny. I bloggen skrev hon att hon befarade att hon hade drabbats av ryggskott:

”Idag känner jag mig en smula indisponerad. Jag tror att jag har fått ryggskott. Min hållning är inte helt upprättstående och ryggen är en smula krökt. Antagligen kommer den att bli bättre de närmaste dagarna. Det onda beror troligen på att jag burit på tyngre matkassar än jag borde ha gjort”.

Dagny förklarade vidare att hon kan ha överskattat sin egen förmåga att orka lyfta:

”Man övervärderar så att säga sin kapacitet och tror att att man kan lasta på sig mer än man orkar. Gjort är gjort och förhoppningsvis blir det bättre om några dar. Jag behöver i alla fall ingen käpp när jag skall förflytta mig”.

På bättringsvägen

Lite senare under onsdagen kom hon som tur var med lugnande nyheter till sina läsare. Hon kände sig redan då faktiskt otroligt nog på bättringsvägen med sina ryggbesvär:

”Till alla som beklagat att jag fått ryggskott kan jag tala om att det redan bättrat sig och jag har inte särskilt stora besvär. Var plåga har sitt skri, blott hälsan tiger still säger ett gammalt ordstäv. Jag gnäller inte i vanliga fall men det blir lite jobbigt när det gör ont att röra på sig”

Det senaste året har varit intensivt för Dagny Carlsson. För ungefär ett halvår sedan drabbades hon av en skada när en bil krockade med henne. Hon blev påkörd och sedan liggandes på sjukhus, innan hon en kort tid därefter var på benen igen och deltog i en tv-inspelning av SVT:s Skavlan. Dagny närvarade även vid en filmpremiär kort efter sjukhusvistelsen.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!