Schlagerartisten om tuffa tiden: Försökte ta livet av mig

Jasmine Kara berättar om hur hon blev psykiskt misshandlad av sin pojkvän i ung ålder och hur det gick till den punkt att hon lades in på barnpsyk: "Det var riktigt illa".

På lördag är det dags för den tredje deltävlingen i årets Melodifestival i Växjö. En av de sju artister som kommer att tävla är Jasmine Kara, 28. Hon berättar nu om en tuff period då hon befann sig i ett destruktivt förhållande som förstörde hennes psykiska hälsa.

– Det var riktigt illa, det slutade på intensiven och sen på barnpsyk i två månader, berättar hon för Hänt.

Jasmine var bara 13 år när hon gick in i det förhållande som påverkade henne både psykiskt och fysiskt.

– Vi var tillsammans ungefär ett år, men sen höll det på mycket längre. Det höll på ungefär hela gymnasiet, egentligen har det väl aldrig riktigt slutat för än jag blev vuxen, säger Jasmine.

När hon gästade ”Fyllepodden” tidigare i veckan så berättade Jasmine Kara att det gick så långt att hon trodde att människor skulle vara gladare utan henne i livet.

Jasmine Kara Melodifestivalen, repetitioner, Växjö, 2017-02-16 (c) Ola Axman / IBL

Jasmine Kara sjunger “Gravity” i Melodifestivalen 2017.

– Sen kände jag en dag att jag hade fått nog. Jag försökte ta livet av mig och hade skrivit avskedsbrev och allting. Men så kom min mamma hem i tid.

Det var under tiden på barnpsyk som intresset för musik föddes.

– Det var när jag låg inne på psyk som jag kom i kontakt med musik på riktigt. Jag hade en kontaktperson som kom in med en gitarr i rummet och frågade om jag ville spela på den. Det var så jag började spela låtar, säger Jasmine till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Krista Siegfrids berättar om bröllopsplanerna: “Vi får se om han går med på det…”

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!