10 saker du kanske inte visste om LouLou Lamotte i The Mamas

LouLou Lamotte

FOTO: TT
LouLou Lamotte i The Mamas kan många känna igen från mycket.
Förutom Melodifestivalen har hon medverkat i Idol, Wipeout och Biggest loser VIP.

LouLou Lamotte är en sångerska och låtskrivare från Skåne. Hon är en av medlemmarna i The Mamas som gjort succé i Melodifestivalen de senaste åren. Men vem är egentligen LouLou och var kan tv-tittarna ha sett henne tidigare? Hänt svarar!

Vad är LouLou Lamottes riktiga namn?

I folkmun är The Mamas-sångerskan känd som LouLou. Men det är ju bara ett artistnamn. Så vad heter hon egentligen?

Artistens fullständiga namn är Stephanie Louise Caroline Lamotte.

Hur gammal är LouLou Lamotte och var bor hon?

LouLou föddes den 16 augusti år 1981 och är idag 39 år gammal. Hon är ogift men är skriven på samma adress som en 46-årig man i Röstånga, en tätort i Svalövs kommun i Skåne.

LouLou Lamotte i Idol 2008

Första gången som LouLou blev känd för hela svenska folket var under sin medverkan i TV4-programmet Idol. Året var 2008 och det blev tyvärr ingen vinst för stjärnan. LouLou landade på en nionde plats i tävlingen.

Wipeout år 2009

Året efter Idol kunde tv-tittarna se LouLou i rutan igen. Även denna gång en tävling, men det hade inget att göra med musik. LouLou klev nämligen in som en av de tävlande i Kanal 5:s tv-program Wipeout, ett program där flera medverkande tävlar i ”Världens största hinderbana”. Det blev dock ingen vinst där heller.

LouLou Lamotte i Wipeout
FOTO: Kanal 5/Youtube

Melodifestivalen 2013

Nu förtiden kan LouLou kalla sig veteran i Melodifestivalen, men någon gång har det ju börjat. LouLous debut i Mello var år 2013 tillsammans med Oscar Zia och Behrang Miri. De framförde bidraget Jalla dansa sawa och tog sig vidare till Andra chansen där de sedan åkte ut.

Biggest Loser VIP 2017

År 2017 tog sig LouLou an en annan slags tävling. Artisten var nämligen en av deltagarna i Biggest loser VIP. Och där gick det verkligen inte dåligt för artisten, tvärt om! Hon landade på en andra plats i tävlingen efter Anna Book som knep vinsten.

LouLou i Biggest loser VIP

LouLou Lamotte i Biggest loser 2017.

FOTO: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS MER: The Mamas stoppas – Eurovision song contest 2020 ställs in

Melodifestivalen 2019

Genom artisten John Lundvik så träffades LouLou, Paris Renita, Ash Haynes och Dinah Yonas Manna. Gruppen The Mamas bildades och körade bakom John Lundvik i Melodifestivalen 2019 när han framförde bidraget Too late for love. Det blev en vinst och de alla fem fick representera Sverige i Eurovision song contest.

Melodifestivalen 2020

Året därpå återvände The Mamas, dock en medlem kortare. Grundaren till The Mamas, Paris Renita, valde att hoppa av då gruppens schema krockade med hennes solokarriär.

Med bidraget Move vann The Mamas Melodifestivalen ännu en gång. Däremot fick de inte representera Sverige i Eurovision son contest då det inte blev av på grund av den pandemi som råder världen över.

Melodifestivalen 2021

The Mamas är ännu en gång tillbaka i Melodifestivalen 2021 och såklart går de för vinst även denna gång. De tävlar i deltävling 4 och bidraget de ska framföra heter In the middle och är skriven av Emily Falvey, Jimmy Jansson och Robin Stjernberg.

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Clara Klingenström i Melodifestivalen 2021

LÄS OCKSÅ: The Mamas om verkliga relationen till varandra

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, Pontus Orre/TT