Artikeln innehåller reklamlänkar

Prinsessan Madeleines chockbesked om Metallica efter Polarpriset

20 jun, 2018 
https://image.hant.se/byline-malin-ljung-115x150.jpg.jpg?imageId=4950803&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Malin Ljung
Hur charmar man en svensk prinsessa? Rockbandet Metallica har svaret, efter mötet på Polarpriset överraskade de Madeleine totalt.
Annons

Rockbandet Metallica räknas som ett av världens bästa och förra veckan uppvaktades de för sin musikaliska insats när de fick pris under prestigefulla Polarpriset. Närvarande var näst intill hela svenska kungafamiljen och det var självaste kung Carl Gustaf som delade ut priset till trummisen Lars Ulrich och basisten Robert Trujillo.

Förutom äran och berömmelsen fick Metallica även en miljon svenska kronor när de fick Polarpriset. Prispengar de nu till viss del spenderat, och det bandet lagt pengarna på är något som får prinsessan Madeleine att jubla högt.

“Tack Metallica för er generösa donation till Childhood! Det värmer mitt hjärta att ni stöttar vår kamp för att få slut på sexuellt utnyttjande och våld mot barn”, skriver hon på sin Instagram.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det är Madeleines mamma drottning Silvia som var med och grundade organisationen World Childhood Foundation som arbetar för barn och ungdomars rättigheter, och för att förhindra våld och sexuella övergrepp.

Annons

Metallica har själva inte uttalat sig om sin donation. Däremot uppdaterade de sin Instagram efter Polarpriset med en bild då de mottog priset från kungen.

– Från början, vi har alltid känt oss utbölingar. Vi kände det som att vi på något sätt aldrig var bra nog, inte coola nog för att bli accepterade av den stora musikaliska publiken. Så vi hittade styrka och tröst i den lilla bubblan vi ockuperade långt ut i vänstra fältet, skrev de då.

FOTO: Ibl, Instagram

Annons