Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Carl Philips kamp för nyfödda – hyllas för starka orden

27 okt, 2018 
Malin Ljung
Carl Philip om Lilla barnets fond
Prins Carl Philip kämpar för att nyfödda bebisar som behöver avancerad vård. Nu hyllas han för sitt inlägg.
Annons

Prins Carl Philip, 39, och prinsessan Sofia, 33, har ett späckat schema under hösten. De hinner dessutom dela med sig av sina dagar på Instagram-kontot Prinsparet, något som verkar uppskattas av deras 169 000 följare.

Under torsdagen var Carl Philip på ett uppdrag på egen hand, och projektet verkar ligga honom varmt om hjärtan.

“Igår delade jag ut forskningsstipendier med Lilla Barnets Fond. Jag är stolt beskyddare av Lilla Barnets Fond och genom dem följer jag de framsteg som har gjorts i vården för nyfödda barn”, skriver han på Instagram samtidigt som han delat med sig av två bilder.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det är ingen vild gissning att Carl Philip känner för uppdraget tack vare sin egen roll som familjefar. Hemma på Djurgården bor han tillsammans med hustrun Sofia och deras söner prins Alexander, 2, och prins Gabriel, 1.

Lilla Barnets fond är en ideell organisation som samlar in pengar till medicinsk forskning om sjukdomar hos svårt sjuka nyfödda barn. Enligt deras uppgifter föds fler än 10 000 barn i Sverige varje år som behöver avancerad vård för att överleva.

Annons

Carl Philip och Sofia har tidigare talat om sina egna förlossningsupplevelser.

– Jag är full av beundran av min frus och alla kvinnors kraft att bära och ge liv, berättade Carl Philip efter att äldsta sonen Alexander hade fötts.

Sofia har flera gånger visat sitt stöd för att alla kvinnor ska ha rätt till bättre och tryggare förlossningsvård. Bland annat har hon besökt Nya Södertälje sjukhus som har nya tekniska lösningar för att öka tryggheten.

– Jag känner självklart med de kvinnorna. Jag har ju själv fött barn så jag förstår att det finns en stor oro, sa Sofia under invigningen.

Hon hade då fått informationen om att den förlossningenavdelningen strävar mot att alla ska kunna föda hos dem, bland annat genom att det finns språkkompetens för att förlossningen ska ske på ett hemspråk. Detta är något som prinsessan Sofia hyllade efter sitt besök och som hon tror kan leda till färre förlossningsskador.

Annons

– Vi var precis på förlossningen där de talade om förlossning för alla. Och vi har ju en mängd olika människor som kommer hit från alla olika delar av världen och det tycker jag var oerhört imponerande, det tog verkligen på mig som både mamma och som kvinna att alla självklart ska få en värdig vård när man ska föda ett barn.

Efter Carl Philips inlägg om sitt engagemang i Lilla Barnets fond är det flera följare som jublar åt hans uppdrag:

“Sånt här behöver belysas mer. Kan tänka mig att det är svårt att få forskningspengar till sånt som inte syns så mycket”, skriver en person.

“Stort tack! Prinsens engagemang i Lilla barnets fond är ovärderligt!”, skriver en annan.

“Så fantastiskt fint av prinsen!”, tycker en tredje.

FOTO: Ibl

Annons