Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Madeleine och Chris vändning efter flytten – stannar i Sverige

21 dec, 2018 
Chris O´Neills plötsliga ändring för madeleine
I veckan landade prinsessan Madeleine, Chris O´Neill och barnen på svensk mark igen efter månader borta. Nu berättar hovet att deras plan är att stanna.
Annons

Det var i slutet av sommaren som prinsessan Madeleine och herr Christopher O´Neill lämnade både London och Stockholm för att istället bosätta sig i Florida i USA.

Det långa avståndet har gjort det svårare för prinsessfamiljen att umgås med resten av kungafamiljen. Varken Madeleine eller Chris har närvarat vid några stora tillställningar under hösten, men i veckan landade de på svensk mark igen lagom till att drottning Silvias födelsedagsfirande startade.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Den 23 december fyller drottningen 75 år och firandet startade med ett födelsedagsseminarium på Oscarsteatern i Stockholm i veckan, och på plats fanns alla Silvias barn.

Men Madeleine och hennes familj är inte enbart i Sverige för att fira Silvias födelsedag, utan också för det traditionella julfirandet med hela kungafamiljen. Och inte bara det – nu meddelar Expressen att prinsessfamiljen kommer att stanna i Sverige längre än så.

Annons

– De kommer stanna några veckor i Sverige, de kommer utgå från Sverige under de här veckorna, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Att Chris har möjlighet att arbeta på distans gör det möjligt för familjen att stanna l längre i Sverige.

– Chris arbete sträcker sig över hela världen så det är inte specifikt att det är en arbetsplats i Florida, utan det är en affärsverksamhet som man kan arbeta med i många, olika länder, fortsätter Margareta Thorngren.

Chris stod först inte med bland de kungligheter som skulle närvara vid hyllningarna på Oscarsteatern, han lades till vid ett senare tillfälle. Men hovet menar att det inte handlade om att han tänkt att hoppa Silvias födelsedag.

– Det var aldrig aktuellt att Chris skulle hoppa av julfirandet och Silvias födelsedag. Naturligtvis är det viktigt för prinsessan Madeleine och barnen att Chris kommer med på en så här viktig familjesammankomst. Och dessutom är det ju jul.

Annons

Madeleines känslosamma tal till Silvia

Svensk Dam var på plats under födelsedagsseminariet som hölls för Silvia, och fick då bevittna det känslosamma talet som Madeleine dagen till ära höll för sin mamma.

– Modig är du mamma, och jag minns när jag var liten och du kom hem och berättade om alla människor och alla eldsjälar som du träffade på dina resor. Och jag minns att jag kände att jag vill också hjälpa till. Nu är jag så stolt att jag får följa i dina fotspår, sa prinsessan Madeleine och fortsatte sedan känslosamt:

– Mamma, jag älskar dig! Och nu slutar för jag annars kommer jag att börja gråta!

FOTO: IBL

Annons