LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Efter VM-bragden – kungafamiljens hälsning till landslaget: ”Oerhört stolta”

07 jul, 2018 
AvAgnethe Alm
Kungafamiljens halsning till landslaget
Framgångarna fortsätter att rulla rätt för Sverige i fotbolls-VM. Hela Sverige håller nu tummarna inför kvartsfinalen idag och laget stöttas även av kungafamiljen – om än på håll.
Annons

Sveriges herrlandslag har gjort en strålande insats i VM och nu väntar kvartsfinalen mot England bakom hörnet. På lördag smäller det och hela Sverige hoppas på vinst.

I början av mästerskapet valde kungafamiljen att inte åka till Ryssland för att heja på de svenska framgångarna, men hovet menade då att det fortfarande fanns en öppning om kunglig närvaro om Sverige avancerade ännu mer i slutspelet.

– Kungafamiljen tycker att det är viktigt att stötta Sverige i olika idrottsevenemang, men det betyder inte att de åker på alla VM eller EM. I det här fallet så togs beslutet tidigt att ingen i kungafamiljen ska åka. Det beror på hur det går för Sverige, sa informationschefen Margareta Thorgren då.

Trots att det gått riktigt bra för de svenska herrarna står dock kungafamiljen fast vid att heja på håll, från tv-soffan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Som vi tidigare meddelat finns det inga planer på att kungafamiljen ska närvara vid fotbolls-VM i Ryssland, meddelar hovets pressassistent Emelie Öberg.

Annons

Men bara för att kungafamiljen inte är på plats betyder det inte att de inte stöttar landslaget. De har följt matcherna under VM och passar nu på att skicka en hälsning till våra fotbollshjältar:

– Det har varit otroligt spännande, kungafamiljen följer VM och är oerhört stolta över svenska prestationen och håller fortsatt tummarna! säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk damtidning.

Idag klockan 16.00 sitter vi bänkade för att se matchen mellan Sverige och England och det kommer även prins Harry, 33, att göra. Men han kommer såklart att heja på sitt lag, England. Han har redan uttryckt sitt fulla stöd till de engelska landslagsspelarna i ett inlägg på Twitter.

“Jag kunde inte ha varit stoltare över England – en seger efter straffar! Ni förtjänar verkligen er plats i kvartsfinalen och ni ska veta att hela landet står bakom er på lördag! Kom igen England! W”, skriver han.

FOTO: IBL

Annons